Pirinç Pilavı Yaparken İçine Şeker İlave Ederseniz Bakın Ne Oluyor!

Türk mutfağında özellikle pirinç pilavı büyük çokça yapılmakta.Pirinç pilavının birçok farklı versiyonları eski dönemlerden beri değiştirilmeye ve gelişmeye devam etmektedir.Peki pirinç pilavına şeker katarsanız olacakları merak ediyor musunuz?İşte yanıtı

10.06.2017-13:43 - (Son Güncelleme: 10.06.2017-13:29) Pirinç Pilavı Yaparken İçine Şeker İlave Ederseniz Bakın Ne Oluyor!

Pirinç pilavı yaparken dikkat etmeniz gereken şeylerden biri de, yemeklerde beyaz pirinç yerine kepeğinden ayrılmamış pirinç tercih etmek ve pişirirken çok az yağ kullanmak olabilir. Eski yıllardan beri yapılan pirinç pilavının bir çok versiyonları bulunmaktadır. Yağsız pişirildiği takdirde çok kavrulması gereken beyaz pirinç pişirilirken de içeriğine katılan sıvıların ölçülü olması gerekmektedir. Sıvı olarak kaynamış tavuk suyu veya et suyu kullanacaksanız içeriğine ilave edeceğiniz tuz miktarı da büyük önem taşımaktadır. Pilav yaparken katılan bu aromalı sularla pirinç pilavına farklı bir tat katmış olacaksınız.

Pilav genellikle ana yemeklerin yanında yapılan bir yiyecek türüdür. Yalnız bazı zamanlar içerisi farklı malzemelerle zenginleştirilerek ana yemek haline getirilebilir.
Bazı zamanlar da en iyi yemek ustası bile olsa dikkatinden kaçırdığı en küçük hata pilavın lapa ve lezzetsiz olmasına neden olabilir. Tabii pilavın makbul olanı ne çok diri ne de lapa olanıdır. Hazırlayıp yıkadığınız pirinçleri öncelikle kaynar suda bekletip ardından pişireceğiniz tenceredeyken içeriğine ilave edeceğiniz bir küp şeker ve limonla pilavınız hem lezzetli hem de bembeyaz görünecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal