Pırasalı Kek Nasıl Yapılır?

Hafta sonu çayın yanına yapabileceğiniz, tarifi ve pişirmesi oldukça kolay olan lezzetli, besleyici pırasalı kek sofralarınıza renk katarken farklı tadıyla da damaklarınıza bayram ettirecek.

Pırasalı Kek Nasıl Yapılır?

Pırasalı Kek Nasıl Yapılır?

PIRASALI KEK TARİFİ MALZEMELERİ

  • 3-4 dal pırasa
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı beyaz un
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı susam

PIRASALI KEK TARİFİ NASIL YAPILIR?

Pırasaları incecik doğrayıp elimizle yoğuruyoruz. Kenara alıyoruz.

Derin bir kaseye yumurtaları kırıyoruz. Bir tanesinin sarısını ayırın. İçine süt, sıvı yağ, kabartma tozu, tuz ve un ekleyip çırpma teliyle güzelce çırpıyoruz. Akışkan yoğun boza kıvamında bir hamur elde ediyoruz.

Hamurun içine elimizle ovduğumuz pırasayı dahil edip karıştırıyoruz. Orta boy bir yağlanmış borcama kek hamurunu döküyoruz. üzerine ufalanmış peynirleri döküyoruz. İstediğiniz peyniri kullanabilirsiniz.

Yumurta sarısı sürüp susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

Yorum Yaz

BUNLARDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR