Son Dakika Coronavirüs Haberleri Korona Yaz 8119'a Gönder 10 ₺ Bağışta Bulun

Pilavın Tane Tane Olması İçin Yapmanız Gerekenler

Tam ölçülerinde yapsanız da pilavınız yine de tane tane olmuyor mu? Tutturması en zor yemeklerden olan pirinç pilavını hem lezzetli hem de tane tane yapmak istiyorsanız içeriğimize mutlaka göz atın.

Pilavın Tane Tane Olması İçin Yapmanız Gerekenler

Annelerimizin elinden yediğimiz ya da gittiğimiz restaurantta önümüze gelen tane tane pirinç pilavının püf noktaların merak mı ediyorsunuz? İşte tane tane pilav tarifi...

PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ  

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı arpa şehriye
1 su bardağı baldo pirinç
1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 adet kesme şeker
4 damla limon suyu
1/2 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Tereyağı ve sıvı yağı teflon geniş bir tencerenin içine koyun. Sonra arpa şehriyeleri kısık ateşte kavurun. 

Pirinçleri soğuk suyun içerisinde iyice yıkadıktan sonra arpa şehriyelerle beraber güzelce kavurun.

Pilavın tane tane olması için esmer şekeri ve limonun suyu ekleyin.

Son olarak tavuk suyu ve tuzu da koyup sonra ağzını kapatıp 10-12 dakika kadar pişmesini sağlayın. 

Pilav suyunu çekene dek kapağını hiç açmayın.

Pişen pilavı ocaktan alıp bir bez yardımıyla sardıktan sonra servis edebilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR