Peynirli Kruvasan Tarifi

İtalyanların sabahları espresso kahve ile tükettiği kruvasanı Türk damak tadı ile birleştirip peynirli hale getirdik. İşte, peynirli kruvasan...

Peynirli Kruvasan Tarifi

Peynirli Kruvasan Tarifi

Fransa'da ve İtalya'da yenen ve kahvaltıların vazgeçilmezi olan kruvasan Türk mutfağına peynirle uyarlandı.

MALZEMELER

6 parça hazır milföy hamuru
Dolgusu için
100 g krem peynir
150 g süzme peynir

ÜZERİ İÇİN

Yumurta sarısı
Deniz tuzu

HAZIRLANIŞI

Milföy hamurlarını ince açıp üçgen bölün. Üçgenlerin ortasına krem peynir koyup ince dilimlediğiniz süzme peynirinden koyun. Hamurların uçlarını hafif kıvırarak sarın ve kruvasan biçimini verin.
Kruvasanları yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayın. Üstlerine yumurta sarısı sürüp deniz tuzu ekleyin. Daha önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana dek pişirin. Sıcak servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri