Pazı Yemeği Nasıl Yapılır? Pazı Yemeği Tarifi

İçinde birçok vitamini barındıran pazı, hem yemeği ile hem de sarması ile kalbimizi kazanan sebzelerden. Daha çok Karadeniz taraflarında yetişen bitkinin tadı hem damaklarda hem akıllarda kalıyor. Peki pazı yemeği nasıl yapılır? Pazı yemeğinin yapılış aşaması nasıldır?

29.04.2019-18:08 - (Son Güncelleme: 29.04.2019-17:58)

Vitamin değerleri bakımından oldukça zengin olan ıspanak familyasından pazı sebzesi tarifini sizler için derledik! Pazı yemeğini pişirmenin kolay yollarını bir araya getirdik! İşte pazı yemeği yapmak için mutfağa koşacağınız o tarif.

PAZI YEMEĞİ TARİFİ

Malzemeler; 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 adet soğan, 1 adet havuç, 4 demet pazı, 1 su bardağı yeşil mercimek, 1 yemek kaşığı domates salçası, 3 adet domates, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 2 diş sarımsak, 2 su bardağı su. 

Hazırlanışı: Tencerede yağı ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Sonrasında havuçları ekleyin ve terletin. Domates salçasını da soğan ve havuçların üzerine ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Yeşil mercimek, doğranmış pazı, tuz, karabiber, pul biber, sarımsak, rendelenmiş domates ve suyu ilave edip bir güzel harmanlayın. Bu şekilde orta ateşte 20 dakika kadar pişirin ve altını kısın. Kısık ateşte de bir 10 dakika piştikten sonra sofranızda sunabilrsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal