Pavlova Tatlısı Tarifi

Yeni Zelanda ve Avustralya’da popüler olan pavlova, genelde krema ve taze meyve yığınları gibi çeşitli soslarla süsleniyor. Oldukça hafif bir tatlı olan pavlova nasıl yapılır? İşte pavlova tatlısı tarifi...

25.09.2020-13:31 - (Son Güncelleme: 25.09.2020-13:27) Pavlova Tatlısı Tarifi

Rivayete göre, balerin olan Anna Matveyevna Pavlova, 1926 yılında Yeni Zelanda ve Avustralya turnesine çıktığında, kaldığı otelin şefi Pavlovanın şerefine bir tatlı yapmak istiyor. Balerinin beyaz tütüsünden etkilenerek ‘Dans Etmiyor, adeta uçuyor’ bir balerin kadar hafif, kırılgan, narin bir tatlı yapmak istiyor ve ortaya pavlova tatlısı çıkıyor. Tüm detaylarıyla pavlova tarifi…

MALZEMELER

Tabanı için:

4 yumurta akı

225 gr çok ince toz şeker

1 yemek kaşığı mısır nişastası

1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

Krem şanti için:

200 gr krema

20 gr pudra şekeri

Süsleme için:

Çilek, frambuaz, kivi, passion fruit vs.

1 yemek kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI

Öncelikle fırını 180 derceye ayarlamalıyız. Ayırdığımız yumurta aklarını geniş bir kaba alarak bir mikser yardımıyla çırpmaya başlamalıyız. Çırptığımız yumurta akları hafifçe köpürmeye başladığında yavaş yavaş pudra şekerini ve şekeri ekleyerek, köpürtmeye devam etmeliyiz. Sonra yine bir miktar şeker ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. Tüm şeker bitene kadar bu işlemi uygulamaya devam ediyoruz. Yumurta akları dökülmeyecek kıvama geldiğinde mısır nişastası ve sirke ekleyerek ve sadece yumurta aklarına karışması için çok az çırpılır.

Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine hazırladığımız karışımı aktarıyoruz ve yaklaşık 18-20 cm çapında bir daire oluşturana kadar spatula yardımı ile yayıyoruz. Tepsiye aldığımız karışımın yüksekliği yaklaşık olarak 2 parmak veya 2 parmaktan biraz fazla olmalıdır.

Fırına koyduğumuzda fırın ısısı 120 dereceye indirilir ve yaklaşık 1 buçuk saat kadar pişmesi beklenir. Pişirme işleminin ardından fırın kapağı biraz aralık bırakılır ve soğuması beklenir.

Pişirdiğimiz beze benzeri taban, tüm gün veya gece boyunca fırında bırakılabilir. Eğer hemen kullanmayacaksanız iyice soğumasının ardından hava ve nem geçirmeyen bir kaba koyarak bir kaç gün muhafaza edebilirsiniz.

Bir ölçü krema için 1/10 ölçü pudra şekeri eklenir. Kremayı biraz köpürtüp, pudra şekeri ekleyerek, kaşığa alındığında düşmeyecek forma kavuşana kadar mikser ile iyice çırpmalıyız. Beze taban tamamen soğuduktan sonra, kenarlarda 1 veya 1 buçuk parmak boşluk kalacak şekilde, üzerine krem şanti sürülür. Krem şanti 1 parmak kalınlığında olmalıdır. Son olarak meyvelerle süsleyerek, üzerine pudra şekeri serpilir. Tatlı hazır, afiyet olsun!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal