Patlıcan Maskesi

Cildimiz gün içerisinde kirli havaya, sigara dumanına maruz kalıyor. Tükettiğimiz yiyecekler, içecekler; uyku düzenimiz de cilt sağlığımızı olumsuz etkileyebiliyor.

22.06.2020-17:53 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-17:50) Patlıcan Maskesi

Cildimizin yenilenmeye, ferahlamaya ihtiyacı oluyor. Günümüzde de kimyasal cilt maskelerinin hem sağlıksız olduğu düşünüldüğünden hem de fiyatlarının pahalılığı dolayısıyla doğal içerikli maskeler tercih ediliyor. Biz de sizlerle oldukça doğal içerikli ve maliyeti oldukça düşük bir maske tarifi vereceğiz Oldukça doğal içerikli patlıcan maskesi tarifi…

Özellikle yaz aylarında severek tükettiğimiz patlıcanın vücudumuza olduğu kadar cildimize de faydaları saymakla bitmiyor. Patlıcan içerisinde bulundurduğu antioksidan maddelerle cildinizin parlak bir görünüm kazanmasına yardımcı oluyor, cilt lekelerinde iyileşme sağlıyor. Özellikle güneş lekeleriyle başı dertte olanların bu maskeleri kullanmasını tavsiye ederiz.

Patlıcan Maskesi Tarifi

  • 4 su bardağı su
  • 2 adet patlıcan
  • ½ çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Öncelikle patlıcanların kabuklarını soyuyoruz. 4 su bardağı suyu tencere aldıktan sonra patlıcanları da tencereye koyuyoruz ve haşlıyoruz. Haşlanan patlıcanları, soğuduktan sonra bir çatal ya da blender yardımıyla eziyoruz. Ezdiğimiz patlıcanların içerisine zeytinyağını ve limon suyunu ilave edip güzelce karıştırıyoruz. Blender ile karıştırırsanız krem kıvamına erişebilirsiniz.

Nasıl Uygulanır?

Patlıcan maskesinin malzemelerinin güzelce karıştığından eminsek, istediğimiz saatte göz çevresine dikkat ederek uyguluyoruz. Maske tüm cilt tiplerine uygundur. Yağlı, karma, kuru her cilde uygulayabilirsiniz. Uyguladıktan sonra yaklaşık 25-30 dakika bekletiyorsunuz. Ardından cildinizi güzelce yıkayıp, nemlendirici sürebilirsiniz.

Faydaları

Patlıcan antioksidan içeren bir sebze bu yüzden cilt lekelerinin iyileşmesinde yardımcı oluyor. İçerisine az miktarda eklediğimiz zeytinyağı cildi nemlendiriyor, yaraların iyileşmesinde yardımcı oluyor; ciltte oluşan tahrişi, kızarıklığı gideriyor. Limon asitli yapısı yüzünden cildinizde yanmaya sebep olabilir fakat bu zarar verici bir yanma değildir aksine cildinizdeki ölü derilerin atılmasına yardım eder, zararlı bakterileri öldürür ve sivilce probleminiz varsa iyileşme sağlar ama cildinizde açık yara varsa limon suyu kullanmayabilirsiniz. Aşırı derecede yaranın yanmasına sebep olacaktır. İçerisinde zeytinyağı olduğu için yağlı cilde sahip kişiler uygulamakta çekiniyorsa dilerlerse zeytinyağını çıkartabilirler fakat içerisine eklediğimiz zeytinyağı miktarını az tuttuğumuz için büyük bir sorun teşkil edeceğini sanmıyoruz. Maskeyi tarife uygun hazırlamanızı tavsiye ederiz. İçerisindeki malzemelerden herhangi birine alerjiniz varsa asla uygulamayınız. Alerjik bir reaksiyon göstermeniz durumunda bol su ile yıkayarak temizleyiniz.

Hangi Sıklıkla Uygulamalı?

Patlıcan maskesi yüzü mikroplardan arındırmakta ve cilde canlı bir görünüm sağlamaktadır. Her cilt tipine uygun olduğu için dilerseniz her gün uygulayabilirsiniz. Özellikle cilt lekeleriniz varsa, iki ay boyunca düzenli olarak uygularsanız cildinizdeki farkı göreceksiniz. Eğer yalnızca cildinize sağlık vermesi amacıyla uygulayacaksanız haftada bir ya da iki-üç günde bir uygulayabilirsiniz. Biz yine de iyi sonuçlar alabilmeniz için düzenli uygulamanızı tavsiye ederiz.

İpucu

Dilerseniz patlıcan ve sarımsak kullanarak benzer etkiye sahip bir maske oluşturabilirsiniz. Sarımsağın da antioksidan olması sebebiyle ciltte kullanılması tavsiye edilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal