Patlıcan Kızartması Nasıl Daha Az Yağ Çeker?

Patlıcan farklı yemek çeşitleriyle birçok aile tarafından sevilen bir sebze. Özellikle patlıcan kızartması çok fazla yağ çektiği için pek tercih edilmiyor. Ancak birkaç pratik yöntemle patlıcanın yağ çekmesini önleyebilirsiniz.

18.02.2019-17:36 - (Son Güncelleme: 18.02.2019-17:28) Patlıcan Kızartması Nasıl Daha Az Yağ Çeker?

Patlıcan farklı yemek çeşitleriyle birçok aile tarafından sevilen bir sebze. Özellikle patlıcan kızartması çok fazla yağ çektiği için pek tercih edilmiyor. Ancak birkaç pratik yöntemle patlıcanın yağ çekmesini önleyebilirsiniz. İşte detaylar...

Yağsız patlıcan kızartması için yapılması gerekenler:

- Patlıcanları soyma işleminden sonra 10 dakika kadar kristalli tuzlu suda bekletmeye dikkat edin. Bu uygulama sayesinde patlıcanlar kararma yapmayacak ve fazla yağ çekmesi önlenecektir.

- Kızartma yağına bir miktar elma sirkesi eklemenizi öneriyoruz. Elma sirkesi sayesinde patlıcanların yağlı olmasını engeller ve yeteri ölçüde yağ çekmesini sağlarsınız.

- Patlıcanların kabuklarını kalın soyup, üstünü yeteri miktarda tuzlayınız. Üzerilerine kağıt havlu serip, su bardağı ile hafif basınç uygulayarak eziniz. Bu işlem fazla yağın dışarı atılmasını sağlayacaktır.

- Karnıyarık yaparken çok yağlı olmasını istemiyorsanız patlıcanları bütün olarak kızartmalısınız. ayrıca patlıcanların başlarını ve sonlarını kesmemelisiniz. Başlarını ve sonlarını keserseniz patlıcanların içine çok fazla yağ girecektir.


Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal