Patatesli Sulu Köfte Tarifi

Patatesli sulu köfte geleneksel Türk yemeklerinin başında gelir. Hemen her lokantada görülebilen bu yemek, kızartma olmadan yapılması sebebiyle özellikle sağlığına dikkat edenler için önemlidir. Bu Patatesli Sulu Köfte Tarifi her damağa hitap etmektedir.

22.06.2020-13:32 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-13:31) Patatesli Sulu Köfte Tarifi

Patatesli Sulu Köfte Tarifi - 5 kişilik – Hazırlama süresi: 20 dk – Pişirme Süresi: 30 dk

Malzemeler

• 250 gr kıyma

• 2 yemek kaşığı ince bulgur

• 1 diş ezilmiş sarımsak

• 2 yemek kaşığı un

• 3 adet patates

• 1 adet orta boy soğan

• 2 yemek kaşığı zeytinyağı

• 1,5 yemek kaşığı domates salçası

• 1 çay kaşığı tuz

• 1 çay kaşığı karabiber

Köftenin Hazırlanışı

Kıyma, bulgur, rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiber bir yoğurma kabına alınarak, malzemeler karışana kadar yoğurulur.

Bir tepsiye yapılacak köfteleri koymak üzere un serilir

Köfte karışımından 1’er ceviz büyüklüğünde alınarak elde yuvarlanır, yapılan her bir köfte un serilmiş tepsiye dizilir.

Köfte harcının tamamından bu şeklide köfteler yapılıp dizildikten sonra, köftelerin içinde bulunduğu tepsi hafif hafif sallanarak unun köftelerin her yerini sarması sağlanır.

Patates Yemeğinin Hazırlanışı

Soğan ince ince doğranır.

Fazla geniş olmayan bir tencereye 2 kaşık sıvı yağ koyulur ve soğanlar ilave edilir.

Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur ve üzerine salça eklenerek harç kıvamına gelene kadar kavrulmaya devam edilir.

Patatesler fazla simetrik olmayan küpler şeklinde doğranır ve soğan-salça harcına ilave edilir. Karışım karıştırılmaya devam edilir, tuz eklenir.

Patateslerin üzerini 2 cm geçecek kadar su ilave edilerek kaynara gelene kadar kaynatılır ve kaynamaya başlayınca köfteler eklenir.

Yaklaşık 25 dakika kaynatılır, karabiber eklenir ve ocaktan alınır.

Patatesli Sulu Köfte Tarifi özellikle çalışan annelerin veya evde hasta bakanların can kurtaranı gibidir. Bu tarif kolay ve hızlı hazırlanmasının yanı sıra sağlıklı bir çözüm olmasından dolayı popüler kılmaktadır.

Bu yemeği sade pilav ile servis etmek bir gelenektir, ama çocuklar bunu yanında makarna ile yemeye bayılmaktadırlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal