Patatesleri Daha Hızlı Haşlamanın Yolu Nedir?

Patates haşlaması ile birçok yemek yapılır. En kısa zamanda patatesi haşlamak için mutfakta küçük sırlara sahip olmak gerekir.

Patatesleri Daha Hızlı Haşlamanın Yolu Nedir?

Patatesleri Daha Hızlı Haşlamanın Yolu Nedir?

Patates haşlaması her zaman Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olmuştur. Bu nedenle hızlıca yapmak önemlidir.

PATATES KISA SÜREDE NASIL HAŞLANIR?

İyi bir haşlanmış patatesi seviyoruz, fakat haşlanması oldukça uzun vakit alabilir. İşin püf noktası şöyle: Tencerenin büyüklüğünün, patateslerin kaynatılması ihtiyaç olan vakit üstünde oldukça fazla etkisi olduğu ortaya çıktı. Tencere ne kadar büyük olursa, patatesler o kadar çok suyla temas eder ve birbirleriyle değil. Bu nedenle su yüzeyini en yükseğe çıkarmak için daha büyük bir tencere tercih etmek önemlidir. Ayrıca kaynatma vaktini azaltmak için su ısıtıcısındaki sıcak suyu kullanın. Bu şekilde patateslerin haşlanma zamanını yarıya indirirsiniz. Tencereyi ocağa kaldırın ve sonlanana dek kaynatmak için yalnızca 5 ila 10 dakikaya ihtiyacınız var. Kaynatacağınız patateslerin aynı ebatlarda olduğundan emin olun. Bu biçimde hepsinin aynı zamanda piştiğinden emin olursunuz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR