Patatesin Cilde Faydaları Nedir? - Patates Maskesi Nasıl Yapılır?

Patatesin her halini severek tüketiyoruz. Ancak patatesin cilt bakımında da etkili olduğunu da biliyor musunuz? Cilt lekelerinden sivilcelere kadar birçok cilt problemine iyi gelen patatesin faydalarına gelin birlikte bakalım.

27.02.2019-17:25 - (Son Güncelleme: 27.02.2019-17:19) Patatesin Cilde Faydaları Nedir? - Patates Maskesi Nasıl Yapılır?

Patatesin her halini severek tüketiyoruz. Ancak patatesin cilt bakımında da etkili olduğunu da biliyor musunuz? Cilt lekelerinden sivilcelere kadar birçok cilt problemine iyi gelen patatesin faydalarına gelin birlikte bakalım. İşte detaylar...

Patates suyu tamamen antibakteriyel bir besin olduğundan dolayı sivilceleri ve akneleri kısa sürede geçirir. Doğal bir beyazlatıcı olarak kullanılan çiğ patates, kararmış halkaların ve özellikle de doğum sonrasında oluşan lekelerin giderilmesnde oldukça etkilidir.

GÖZ ALTI MORLUKLARINI GİDEREN PATATES MASKESİ

Patatesin suyunu çıkararak bir pamuğun üzerine dökün. Daha sonra gözlerinizin etrafındaki koyu halkalara uygulayın. Her gece yatmacan önce patates suyunu sürüp öyle yatın. Kısa sürede değişimi göreceksiniz.

YORGUNLUKLARI GİDEREN PATATES MASKESİ

Patatesi halka halka doğrayı buzdolabına koyun. Dolapta 10 dakika beklettikten sonra yüzünüzün solgun olan yerlerine yerleştirin. 15 dakika cildinizde bekletip, masaj yapın.

CİLT LEKELERİ İÇİN PATATES SUYU MASKESİ

2 adet orta boy patatesi soyun ve rendeleyin. Rendelenen patatesleri soğuyana kadar buzdolabında bekletin. Sonrasında cildinizde leke olan bölgelere uygulayın. Bu maske siyah noktaları giderecektir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal