Patates Maskesi

Daha genç bir görünüme sahip olmanızı sağlayacak olan patates maskeleri, cildin yağ oranını dengeleyerek sivilce ve siyah nokta oluşumlarının önüne geçer. Kuru cilt bakımı için uygulayabileceğiniz patates maskelerinizi yazımızın devamında bulabilirsiniz.İşte detaylar...

20.07.2018-16:28 - (Son Güncelleme: 20.07.2018-16:25) Patates Maskesi

Daha genç bir görünüme sahip olmanızı sağlayacak olan patates maskeleri, cildin yağ oranını dengeleyerek sivilce ve siyah nokta oluşumlarının önüne geçer. Kuru cilt bakımı için uygulayabileceğiniz patates maskelerinizi yazımızın devamında bulabilirsiniz.İşte detaylar...

PATATES MASKESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Göz altı torbaları ve göz altı morluklarını geçirir

Cilde pudra etkisi bırakır

Yorgun ciltleri dinlendirir

Gözenekleri sıkılaştırır

Siyah noktaları temizlemede kullanılır

Ciltteki kızarıklıkları yok eder

Sivilceleri ve sivilce izlerini giderir

Kestaneli Patates Maskesi

1 yemek kaşığı zeytinyağı

3 adet kestane

1 adet patates

Patates ve kestaneleri ayrı tencerelerde soyup haşlayın. Ardından ayrı kaseler içinde çatalla ezip püre kıvamına getirin. Kestane ve patatesten 1’er çorba kaşığı alıp ikisini de karıştırın. Karışıma 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip yüzünüze sürün ve 15 dakika beklettikten sonra gül suyu ile cildinizi silip yıkayın. Son olarak nemlendiricinizi sürüp işlemi sonlandırın. Kuru ve yorgun ciltlerin daha genç görünmesini sağlayacak olan bu uygulamayı haftada 1 kere tekrarlayabilirsiniz.

Sütle Yapılan Patates Maskesi

1 çorba kaşığı zeytinyağı

2 su bardağı süt

1 adet patates

Küçük bir tencereye sütü boşaltın ve patatesi sütün içinde haşlanması için bekletin. Sütte haşladığınız patatesi bir kaseye koyup içine 1 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin. Çatalla ezdikten sonra maskeyi cildinize uygulayıp 15 dakika bekletin ve ardından durulayın. 3 günde 1 kere tekrarlayarak kullanabilirsiniz. 2 aylık düzenli kullanım sonrasında cildinizin nem oranını dengeleyecektir.

Buğday Unu İle Patates Maskesi

Yarım yemek kaşığı buğday unu

Limon suyu

Yarım yemek kaşığı patates nişastası

Malzemeleri macun kıvamı elde edecek şekilde karıştırın. Elde etmiş olduğunuz karışımı yüzünüze uygulayıp 10 dakika bekleyin ve ardından soğuk su ile cildinizi durulayın. Haftada 1 kere tekrarlayarak cildinizin yağlanmasını önleyebilirsiniz.

Havuçlu Patates Maskesi

1 çorba kaşığı un

1 yemek kaşığı patates

1 yemek kaşığı havuç

Havuç ve patatesi ayrı kaplarda rendeleyip 1 yemek kaşığı ikisinden de alın ve üzerine un ilave edip karıştırın. Karışım çok yoğun bir kıvam olduysa sıcak su ile biraz açabilirsiniz. Fakat karışımınızın macun gibi olması gerekiyor. Hazırladıktan sonra yüzünüze uygulayın ve 10 – 15 dakika bekletip yüzünüzü soğuk su ile durulayın. Bu maske cildin daha genç görünüm kazanmasını sağlar, Yağlı cildin yağlanmasını azaltır, göz altı morluklarının giderir ve cilde daha genç bir görünüm kazandırır. Haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

 
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal