Patatas Bravas Nasıl Yapılır? Patatas Bravas Tarifi

İspanya’nın geleneksel yemeklerinden olan patatas bravas yemeği oldukça lezzetlidir ve bu yemeği farklı tatlara açık kişiler muhakkak denemelidir. Peki patatas bravas nasıl yapılır? İşte patatas bravas tarifi tüm detaylarıyla...

Patatas Bravas Nasıl Yapılır? Patatas Bravas Tarifi

Patatas Bravas Nasıl Yapılır? Patatas Bravas Tarifi

İspanyık mutfağından olan patatas bravas, sarımsaklı acı bir sos ile hazırlanır. Cesur patatesler anlamına gelen patatas bravası ister ara öğün, ister ana öğün olarak hazırlayın. İşte enfes patatas bravas tarifi, püf noktalarıyla...

MALZEMELER

4-5 adet patates

1 çay bardağı zeytinyağı

2 çay kaşığı tuz

SOS İÇİN

Yarım su bardağı domates püresi

1/2 adet soğan

3 yemek kaşığı zeytinyağı

3 yemek kaşığı mayonez

1 yemek kaşığı acı biber

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı elma sirkesi

AİLOİ SOSU İÇİN

150 ml bardağı süt

3 diş sarımsak

20 gram elma sirkesi

Bir tutam tuz

Ayçiçek yağı

YAPILIŞI

İlk olarak patatesleri soyup küp küp kesin. Kestiğiniz patatesleri 5 dakika kadar kısık ateşteki yağda pişirin. 5 dakika sonra patatesleri kağıt havlu üstüne  koyun ve yağının emilmesini bekleyin.Sosu için hazırladığınız tüm malzemeyi bir kaba koyun ve mikser ile güzelce çırpın. Aioli sosu için, ayarladığınız malzemeleri, yağ dışında, bir kaba koyup çırpın. Çırptığınız sırada ayçiçek yağını da ilave edin. Ardından patatesleri tekrar yağa koyup 4-5 dakika kadar kızartmaya devam edin ve yağdan alınca yine kağıt havlu üstüne koyun. Sonra üstüne tuz ekleyip, harmanlayın. Patatesleri servis edeceğiniz tabağa koyun ve üstüne aioli sosu katın. Daha sonra patatas bravas sosunu da ekleyin. Afiyet olsun…

NOT

Patatesleri iki defa kızartmanız bu yemeğin püf noktasıdır. Patatas bravas sosu acı olduğu için, kendi zevkinize göre eklemelisiniz.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR