Parmaklarınızı Yedirecek Parmak Tatlısı Tarifi

Çay saatlerinize lezzet katacak parmak tatlısı ile misafirlerinize enfes bir tatlı sunabilirsiniz. Kolay ve pratik malzemelerle hazırlanacak tatlı mı tatlı bir tarif arıyorsanız işte size parmak tatlısı yapmanın tarifi.

24.10.2019-09:25 - (Son Güncelleme: 24.10.2019-09:12)

Enfes bir yemek sonrası canımız şöyle bizi mutlu edecek enfes bir tatlı ister. İşte canınız o tatlıyı istediğinde yapabileceğiniz en pratik tarifi sizinle paylaşıyoruz.

PARMAK TATLISI TARİFİ

MALZEMELER: 

1 adet yumurta, 1 çay bardağı irmik, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, 2,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya

Bulamak için:

5 yemek kaşığı irmik

Şerbeti için:

2 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI:

Şerbeti için gereken su ve şekeri bir tencerenin içine aldıktan sonra, şeker eriyene kadar karıştırın ve ocağın altını açın. Şerbet kaynamaya başlayınca 10 dakika daha kaynatın ve içerisine limon suyu katıp, ocağın altını kapatın ve soğuması için bırakın. Hamuru için un dışında gerekli olan bütn malzemeleri bir kabın içine alın. Unu yavaş yavaş katarak ele yapışmayan bir hamur elde edin.

Hazırlanan hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alın ve elinizde yuvarlayıp silindir şeklinde yapın. Bir tabağa 5 yemek kaşığı irmiği ayırın ve hazırlanan hamurları irmiğe buladıktan sonra yağlı kağıtlı bir fırın tepsisine sıralayın. Önceden ısıtılan 180 derece fırında, üstleri kızarana kadar 20 dakika süresince pişirin ve fırından çıkarır çıkarmaz bir fırın kabına tatlıyı çıkartın. Soğuyan şerbeti sıcak olan tatlının üzerine gezdirin ve şerbeti tamamıyla çekene kadar oda ısısında bekletin. Şerbeti çeken parmak tatlınızı üzerine toz Antep fıstığı veya Hindistan cevizi serperek ikram edebilrisinniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal