Parlak Cilt İçin Ne Yapmalı?

Işıl ışıl parlayan bir cilde sahip olmak ve sağlıklı bir görünüşe kavuşmak günümüzde her insanın hayalidir. Bakım işlemleri kadar gündelik alışkanlıklar da cilt sağlığı üzerinde oldukça etkilidir.

22.06.2020-17:48 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-17:47) Parlak Cilt İçin Ne Yapmalı?

Tüketilen su miktarı, beslenme biçimi ve uyku düzeni de en az losyonlar, kremler, maskeler kadar cildin yapısına yön vermektedir.

Akneler, lekeler, siyah noktalar gibi pürüzlerden arınmış parlak bir cilt için ne yapmalı diye düşününce, en başta günlük yaşam ve tüketim şekline özen göstermek gerektiği unutulmamalıdır. Cilt bakımlarından verim alamıyorsanız, son derece önemli bu maddeyi atlıyor olabilirsiniz. Cildin dış yüzeyi kadar içeriden de beslenmesi gereklidir.

Pürüzsüz Bir Cilt İçin Nasıl Beslenmeli?

Cilde büyük faydası olduğu kanıtlanmış en temel besin sudur. Gün içinde yeterli miktarda su içmeyi ihmal etmemelisiniz. Bu miktar en az 2-2,5 litredir. Bol su tüketimi, içeriden doğal bir yolla, cildin nem oranının dengelenmesini sağlar. Bu sayede;

-Var olan cilt problemleri daha kolay iyileşir.

-Sivilce, yağ bezeleri gibi iltihapların oluşması büyük oranda önlenebilir.

-Cildin daha genç görünmesi ve kırışıklıkların azalması sağlanır.

-Cildin dirileşerek doğal parlaklığına ulaşması kolaylaşır.

Parlak bir cilt için suyun önemi dışında, A vitamini içeren besinler tüketmek de oldukça yararlıdır. Bu yiyecekler, cildin kollajen üretimini desteklemektedirler. Yani cildin yenilenmesine yardımcı olurlar. Yenilenen cilt ise, yüzeyindeki problemlerden arınıp kendi doğal rengine ve ışıltısına kavuşacaktır.

A vitamini deposu sebze ve hayvansal gıdalar bu anlamda büyük bir destekçidir.

Meyve tüketimine de aşırıya kaçmamak koşuluyla önem verilmelidir. Özellikle posalı meyveler, cildi beslemekte ve vücuda nem kazandırmaktadır.

Cilt Parlatan Maskeler

Cildi canlandırmak ve parlak bir cilde ulaşmak için pahalı ürünler kullanmak şart değildir. Yüklü ödemeler yapılan her ürün cilde faydalı diye düşünmemek gerekir. Kişinin kendi eliyle evinde hazırladığı maskeler hem daha doğal hem de daha güvenilir olmaktadır.

Bu yolu tercih edenler için evdeki malzemelerle kolayca hazırlanacak bazı maskeler şunlardır:

1- Yulaf Maskesi

Özellikle yağlı ciltlerde harika sonuçlar veren bir maskedir.

3 yemek kaşığı yulaf ile bir su bardağının çeyreği kadar suyu güzelce karıştırın. Yüzünüze ve boyun bölgenize eşit oranda uygulayın. 20 dakika kadar bekledikten sonra ılık su ile yüzünüzü yıkayın. Zamanla akne, sivilce gibi problemlerin yok olduğunu görebilirsiniz. Haftada 3 gün uygulayabilirsiniz.

2- Pirinç ve Kakao Maskesi

Cilt lekelerinizin rengini açan ve cildinizi porselen gibi parlatan bir formül arayanlar için ideal bir maskedir. Her cilt tipine uygundur.

Bir çay bardağının çeyreği kadar beyaz pirince, üzerini biraz geçecek ölçüde kaynar su ekleyerek karıştırın. Su iyice beyaz bir hal aldıktan sonra, pirinçleri eleyerek kalan suya bir yemek kaşığı kakao ekleyin. İyice karıştırıp yüzünüze, göz çevreniz hariç eşit miktarda yayın. 30-40 dakika arası bekledikten sonra ılık su ile yüzünüzü durulayın. Her gün uygulayabilirsiniz.

3-Domates Maskesi

Domates, leke oluşumunu önlemekte ve var olan lekelerin rengini açarak daha parlak bir cilde sahip olmanızı sağlamaktadır. Ayrıca cildi beslemekte ve güçlü bir antioksidan olduğundan hücrelerin yenilenmesine katkıda bulunmaktadır.

1 adet domatesi püre haline getirin. 2 yemek kaşığı pirinç unu ile krem kıvamını alana kadar karıştırın. Daha sonra yüzünüze sürerek yaklaşık 10 dakika bekleyin. Ilık su ile durulayın. Hassas ciltler için sık aralıklarla yapmak bazı kızarıklara neden olabilir. Buna dikkat etmenizde fayda vardır.

Güneş Işınlarından Korunmak

Fazla güneşe maruz kalmak, cildi deforme ettiği gibi akne, lekelenme gibi problemlerin de ihtimalini arttırmaktadır. Ultraviyole güneş ışınları, cilt tabakasının kalınlaşmasına ve yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. Özellikle yaz aylarında, parlak bir cilt için güneş koruyucu kullanmayı ihmal etmemek büyük önem taşımaktadır.

Hayatımıza dahil edeceğimiz bu zahmetsiz yöntemlerle cildimizi sorunsuz ve bebeksi bir pürüzsüzlüğe kavuşturmak mümkündür. Bu uygulamaları düzenli ve istikrarlı yapmak, güzel sonuçları da beraberinde getirecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal