Papatya Kurabiye Tarifi

Kurabiyelerin tadı kadar sunumu da güzel olsun isteriz. Size hem tadı hem de sunumuyla güzel bir Papatya kurabiye tarifi veriyoruz. İşte papatya kurabiye tarifini sizler için paylaşıyoruz...

16.07.2020-15:30 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-15:28) Papatya Kurabiye Tarifi

Bu kurabiye hem sunum itibari ile hem de lezzet olarak kesinlikle farklı tariflerden biri. Özellikle misafirleriniz geldiğinde veya evde çocuklarınıza keyif alacakları yiyecekler yedirmek istiyorsanız kesinlikle tercih edebileceğiniz tariflerden. Özellikle görselinin olduğu gibi lezzetinin de şahane olduğu bu tarifin yapımı da hiç zor değil. Ancak yiyeceklerin sizden tarif isteyeceğine eminiz. Eğer hala denemediyseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Dilerseniz hiç uzatmadan sizi papatya kurabiye tarifi ile tanıştıralım.

Papatya Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

• 200 gram yumuşamış margarin

• 1 su bardağı tepeleme pudra şekeri

• 1 adet yumurta

• 1 paket vanilya

• 1 çay kaşığı kabartma tozu

• 3 tatlı kaşığı kakao

• Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3. 5 su bardağı kadar)

Papatya Kurabiye Tarifi Yapılışı;

Öncelikle derin bir yoğurma kabı alın ve de içerisine oda sıcaklığında tuttuğunuz margarini ve de pudra şekerini alarak güzelce homojen olana kadar yoğurunuz. Ardından oda sıcaklığındaki yumurtayı ve de vanilyayı da ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Bu noktada kullandığınız yumurtanın ve de margarinin oda sıcaklığında olması önemli noktalardan biri. Eğer buzdolabından çıkarır çıkarmaz kullanırsanız kıvamı istediğiniz gibi olmayacak ve de yoğurma aşamasında da oldukça zorluk çekeceksiniz. Ardından kabartma tozu ve unu da azar azar kontrollü bir şekilde ilave ediyoruz. Bu aşamada birden unun hepsini ilave etmeyiniz. Çünkü un fazla kaçarsa hamurunuz istemediğiniz bir kıvamda olduğu gibi şekil verme aşamasında da yoğurma aşamasında da zorlanacaksınızdır. Bunun yerine azar azar döküp yoğurduktan sonra kıvamına bakarak daha fazla ihtiyaç olursa ilave ediniz. Hamur kıvama geldikten sonra ise iki eşit parçaya bölüyoruz ve de böldüğümüz bir parçanın içerisine un katarak yoğurmaya devam ediyoruz böylece siyah ve beyaz olarak iki çeşit hamur elde etmiş oluyoruz. Ardından her iki hamurdan da fındık büyüklüğünde elimizle koparıp yuvarlak şekiller olacak şekilde elimizde yuvarlıyoruz. Bu işlemi bütün hamur bitene kadar uygulayınız. Sonrasında ise çiçek şeklini oluşturmaya başlıyoruz. Bu işlemi yaparken ise bir siyah bir beyaz yuvarlaktan alıp sırasıyla diziyoruz ve çiçek şekli veriyoruz. Ardından bir kürdan yardımı ile ortalarından bastırarak çiçek şekli almasını sağlıyoruz. Bütün hamurlarımızdan çiçek şekli elde ettikten sonra ise bir fırın tepsisi seçerek yapışmaması için yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yaptığımız papatya şekillerinin hepsini aralıklı olarak diziyoruz ve de önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri güzelce kızarana kadar pişiyoruz. Yaklaşık olarak 15 dakikada pişecektir. Ancak pişme dereceleri fırından fırına farklılık göstermektedir bu sebeple arada kapağını açamadan pişip pişmediğini kontrol etmekte yarar var. Ardından pişen kurabiyelerini fırından alabilirsiniz. Fırından çıkan kurabiyeleriniz ilk etapta yumuşak gözükebilir. Ancak endişelenmeyiniz. Soğuması için mutlaka bekleyiniz bu işlem hem kurabiyelerin biraz sertleşmesi için hem de şekillerinin dağılmaması için önemli bir adımdır. Ardından sunum tabağınıza koyup dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz. İşte papatya kurabiye tarifi bu kadar basit yapan herkese şimdiden afiyet olsun.



















DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal