Palute Nasıl Yapılır? Palute Tarifi

Genelde hafif bir tatlı olduğu için Ramazan ve bayram sofralarını süsleyen palute tatlısını siz de evde deneyebilirsiniz. Peki harika palute tatlısı nasıl yapılır? İşte palute tarifi tüm detaylarıyla… 

Palute Nasıl Yapılır? Palute Tarifi

Palute Nasıl Yapılır? Palute Tarifi

Pelte tatlısına benzeyen, oldukça kolya yapılan bu tatlıyı yiyenler çok sevecek! Oldukça lezzetli olan palute tatlısını siz de muhakkak deneyin... İşte enfes palute tarifi...

MALZEMELER

500 gram üzüm (siyah veya beyaz üzüm)

İki buçuk çorba kaşığı nişasta

Bir buçuk kahve fincanı soğuk su

6 çorba kaşığı toz şeker

1'er kahve fincanı gülsuyu ve pudra şekeri

YAPILIŞI

Önce üzümleri tane tane ayırın. Ardından mutfak için özel olarak ayırdığınız bir tülbent yardımıyla suyunu sıkın ve tencereye koyun. Başka bir kapta nişastayı suya koyun ve biraz açın, toz şekerle beraber tencereye ilave edin. Orta ısıda açtığınız ocakta sürekli biçimde karıştırarak, koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Hazırladığınız bu koyu kıvamlı tatlıyı, dikdörtgen bir tabağa aktarın ve soğuması için kenara koyun. Tatlıyı üçgen biçimde kesin. Sonra gülsuyu ve pudra şekeri serperek, servis edin. (Dilerseniz bireysel kaselere de pay edebilirsiniz.)

Not: Pelteye benzeyen fakat ismi Farsça’dan gelen ‘palute’, özellikle Ramazan ayında ve bayramlarda yapılan bir tatlıdır.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR