Pakistan Usulü Biryani Pilavı Tarifi

Birçok ülkede sevilen ve pişirilen biryani pilavını Pakistan usulüne göre hazırladık. Bakalım Pakistan usulü biryani pilavını sevecek misiniz?

Pakistan Usulü Biryani Pilavı Tarifi

Adeta bir yemek olan ve ziyafet sofralarına yakışan bu pilav ile Pakistan lezzetini ve baharatını evinize getirecek ve dünya mutfağıyla harmanlanacaksınız?

MALZEMELER

500 gr basmati pirinci

500 gr kemiksiz tavuk eti

4-5 sivribiber

1 iri soğan

300 gr tereyağı

1 litre su

1 çorba kaşığı karışık baharat

4 diş karanfil

4 yeşil kakule

5 tane karabiber

1 siyah kakule

1 çubuk tarçın

Bir tutam kuru safran

1 tatlı kaşığı tuz

NASIL YAPILIR?

 Soğan ve sivribiberleri temizleyip doğrayın. Tavuk etini küçük küpler şeklinde doğrayın. Pirinci temizleyip süzün.
Tereyağını tencerede eritip soğan ve sivribiberi kavurun. Su, tuz ve safran dışındaki baharatları katıp kaynatın. Tavuk etini katıp yumuşayıncaya dek pişirin. Pirinci katıp karıştırın. Suyunu çekince ateşten kaldırın. Safranı küçük bir kaba koyup 3 kaşık su katarak ezin. Pilavdan 4-5 kaşık alıp safrana katarak karıştırın. Safranlı pilavı tenceredeki pilava katıp harmanlayın. 5-6 dakika bekletip sıcak olarak servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri



-->