26 Mart 2019
  • Istanbul 17.22°
  • Ankara 10°
  • Izmir 15°
İmsak 05:26
Güneş 06:52
Öğle 13:15
İkindi 16:43
Akşam 19:28
Yatsı 20:49
BIST98.897
Dolar5,4959
Euro6,2174
Altın233,925

Özbek Çorbası Tarifi

Etli yemekleri ve farklı besinleri kullanılarak yapılan tarifleriyle meşhur olan Özbek mutfağına ait Özbek çorbasının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. İşte tam bir besin deposu olan Özbek çorbasının tarifi...

Özbek Çorbası Tarifi

Özbek Çorbası

Etli yemekleri ve farklı besinleri kullanılarak yapılan tarifleriyle meşhur olan Özbek mutfağına ait Özbek çorbasının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. İşte tam bir besin deposu olan Özbek çorbasının tarifi...

ÖZBEK ÇORBASI TARİFİ:

Gerekli malzemeler:

- 500 gram dana kuşbaşı eti

- 2 adet soğan

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

- 2 adet domates

- 1 tatlı kaşığı domates salçası

- 1 su bardağı aşurelik buğday

- Yarım su bardağı nohut

- 1 su bardağı maş fasulyesi

- 2 adet orta boy patates

- 2 adet havuç

- 2 litre su

- 2 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

Derin bir çorba tenceresinin içerisine sıvı yağı ve küp küp doğranmış soğanları ekleyerek iyice kavurun. Ardından etleri de ilave edip suyunu salıp tekrar suyunu çekene kadar kavurmayı sürdürün.

Domates rendesi ve salçayı da ilave edip karıştırarak kaynama noktasına getirin. Ardından patates ve havuçları da ekleyerek bir taşım kaynatın. Kaynayan çorbaya haşlanmış, buğday, nohut ve maş fasulyesini de ekleyip 20 dakika orta ateşte pişirin ve altını kısın.

5 dakika kadar daha kaynattıktan sonra üzerine kıyılmış maydanozları ilave edip. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağıya kaydırın.

Yorum Yaz

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.