Orman Kebabı Tarifi

Tadı ile bir damak şöleni yaşatan bir tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Türlü sebzeyi buluşturan lezzetli bir Orman kebabı tarifi haberimizde yer alıyor.

16.07.2020-16:01 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-15:59) Orman Kebabı Tarifi

Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

- Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et

- 1 kilo bezelye

- 1 adet kuru soğan

- 1 tatlı kaşığı biber salçası

- 1 tatlı kaşığı domates salçası

- 1 diş sarımsak

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 adet büyük boy havuç

- 2 adet patates

- 2 adet yeşil biber

- Çok az sıvı yağ

- Tuz, karabiber, kekik, tuz, pul biber

- Sıcak su

Orman Kebabı Tarifi Yapılışı

Orman kebabı tarifi için öncelikle et pişirilerek yemeğe başlanılır. Etler önce yıkanıp suyu süzülür ve tencereye koyulur. Tencereye koyulan etler suyu çekilene kadar kavrulur. Tencerede kavrulan etlere soğan, sarımsak, tereyağ ve biraz sıvı yağ eklenir. Bunlar eklendikten sonra iyice karıştırılır. Karıştırıldıktan sonra içerisine 2 su bardağı sıcak su eklenir. Etler suyunu çekene kadar ve yumuşayana kadar pişirilir. Etler iyice pişip suyunu çektikten sonra domates ve biber salçası eklenir. Domates ve biber salçası da etlerle birlikte kavrulur. Bunları kavurduktan sonra içine havuçlar eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Sonrasında bezelyeler eklenip kavrulur. Bezelyelerde kavrulduktan sonra üzerini hafif geçecek şekilde sıcak su eklenir. Sonrasında tuz, karabiber, pul biber, kekik eklenir. Baharatlarda eklendikten sonra içerisine küp şeklinde kesilmiş patatesler eklenir. Patatesler de pişerken tencereyi ocaktan almadan önce son olarak da yeşil biberler ilave edilir. Bu şekilde birkaç dakika daha pişirilir. Piştikten sonra biraz daha kekik ilave edilir karıştırılır ve yemek ocaktan alınır. Böylece orman kebabı tarifi hazır olmuş olur. Orman kebabını tencerede yapıldığı gibi fırında da yapılabilir. Afiyet olsun.

Orman Kebabı Tarifi Sunumu

Orman kebabı tarifi için yanına pilav yapılması düşünülebilir. Tercihen patates kızartması da ek olarak yapılır. Bir servis tabağına orman kebabı koyulur ve yanına yapılan pilav ve patates kızartması da eklenir. Eğer seviliyorsa patatesin üzerine domates sosu da hazırlanılabilir. Hepsi bir tabakta servis edilip sunulabilir. Ayran ve salata yanına yakışan bir içecek olacaktır. Sıcak sunmak önemlidir. Üzeri pul biberi ve kekik ile süslenilebilir. Yine tercihen maydanoz veya dereotu da konulabilir.

Orman Kebabı Tarifi İçin Püf Noktalar

Orman kebabı tarifinin en önemli püf noktalarından birisi sebzelerin kızgın yağda kızartılmasıdır. Orman kebabı tarifi için bezelye olmazsa olmazdır. Patatesler havuçtan daha hızlı piştikleri için havuç yağda biraz daha fazla kızartılır. En önemli püf noktalarından biriside önce kızartma işlemi yapılmalıdır. Soğanlar çok küçük kesilmemelidir ve yemeğin için görülmelidir. Orman kebabı için etin biraz sulu kalması önemlidir lezzeti orda saklıdır. Baharatları bol bol eklenmelidir ete en yakışan şeydir baharat. Lezzet verir ve eti güzelleştirir. Bir diğer püf noktası ise tereyağdır. Terayağ yemeğe güzel bir tat katar. Bunlara dikkat edildikten sonra orman kebabı lezzetine lezzet katar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal