Onlar Kaşlarını Kazıyarak Yas Tutuyorlar!

Ülkelerin kendi kültürlerince adetleri gelenekleri vardır, Özel ve önemli zamanlarında da geleneklerine göre sevinçlerini ve üzüntülerini yaşarlar. O millet yas tutarken kaşlarını kesiyordu.

12.12.2019-13:17 - (Son Güncelleme: 12.12.2019-12:58)

O millet yas tutarken kaşlarını kesiyordu. Ülkelerin kendi kültürlerince adetleri gelenekleri vardır, Özel ve önemli zamanlarında da geleneklerine göre sevinçlerini ve üzüntülerini yaşarlar. 

ESKİ MISIRDA NEDEN KAŞ KAZIYORLARDI

Mısır dilinde kedi kelimesinin karşılığı “miu” idi. Mezarlardaki resimlerde, evcil kediler genellikle sahiplerinin iskemlesi altında otururken gösterilmiştir. Kediler tanrıça Bastet’a adanmışlardı; bu tanrıça genellikle kedi başlı bir kadın olarak resmedilirdi. Güneş tanrısı da zaman zaman bir kedi biçiminde karşımıza çıkar. Mısır’ın Ölüler Kitabı’nda güneş tanrısının düşmanı olan yılan Apofis’in, bir kedi tarafından öldürülmesi sahnelerine rastlanır. Bazı mumyaların içinden eksik kedi iskeletleri çıkmıştır; demek ki tanrıçaya sunmak üzere kedi mumyalarına para ödeyenler bazen kazıklanıyorlardı.

 Bir yazarın söylediğine göre, bir kedi öldüğünde sahipleri yas işareti olarak kaşlarını tıraş ediyorlardı. Kutsal kedilerin binlercesi tahnitlenip özel mezarlıklara gömülüyordu. Rüyasında büyük bir kedi görmenin şans getireceğine ve iyi hasat alınacağı manasına geldiğine inanılıyordu. İyi bir hayat sürme üzerine öğütler içeren meşhur bir Bilgelik Metni’nde “Bir kediyle sakın alay etme” denir. Kuş avına çıkan Mısırlılar, okla vurdukları kuşları kapıp getirmeleri için kedilerini eğitmişlerdi.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal