Ombre Saç Nedir? Nasıl Yapılır?

Saç uçlarındaki ışıltılara ombre adı verilir. Ombre ilk çıktığında saç uçları yoğun bir şekilde sarı, dipleri koyu saçlardır. Fakat trendlerin değişmesi ile ombreye de yeni şekiller gelmeye başladı. Saç uçları biraz daha naturalleştirilmeye ve bu işlemi yaparken krepeli balyajlar kullanılmaya başlandı.

28.01.2021-08:57 - (Son Güncelleme: 28.01.2021-08:57) Ombre Saç Nedir? Nasıl Yapılır?

OMBRE SAÇ NEDİR?

Ombre saç yapmadan önce saçlara fön çekilip düz hale getirilir. Daha sonra saçlar krepeli hale getirilir ve saça balyajlar atılır. 

Krepe ve saçın yoğunluğuna göre saça kişi ne kadar istiyor ise o kadar balyaj yapılır. 

Krepe saçlardaki geçişleri yapabilmek için saç uçlarına yapılır. Bu krepeler biraz daha yoğunlaştığında saç uçlarındaki ombreler daha az gözükür. Krepe daha az yapıldığı zaman ışıltılar da daha fazla göz gözükür. 

OMBRE SAÇ BAKIMI NASIL YAPILIR? 

Ombre işlemi bittikten sonra saç önce durulanır. Saçlar durulandıktan sonra eğer saçta krepe varsa krepeler açılır. 

Krepeler açıldıktan sonra saç uçlarına renk verildiği için saçın o an ki haline göre bakım yapılır. Eğer saça nemlendirici bakım yapılması gerekiyorsa nemlendirici, eğer saçlarda yıpranma varsa veya kırık varsa ona göre bir bakım uygulanmalıdır. 

Farklı çeşitlikte bakımlar mevcuttur. Bunlar şok bakım, uzun süre saçta kalan bakımlar, 3- 5 dakikalık şok bakımlar veya saç uçlarına uygulanan saçı kuvvetlendirecek, nemlendirici yarım saatlik bakımlar olabilir. 

Yapılan bakım işleminden sonra saçınızı daha ışıltılı görebilirsiniz. 

OMBRE SAÇ YAPILIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR? 

Ombre saç yapılırken saçınızın çok yağlı ve saçınızın üstünde çok fazla ürün olmamasına dikkat etmelisiniz. Böylece kullanılan ürünler saça daha iyi temas edip, saçınız daha iyi açılabilecektir.  

Bunların haricinde saçın çok yıpranmamış olması gerekir. Eğer yıpranmış bir saçsa saçı daha çok yıpratmanın ve yakmanın bir anlamı yoktur. Önemli olan saçın sağlığıdır. 

Saça krepe yaparak işlemin uygulanmasına başlanması gerekir. Krepeleri, saça zarar vermemek için daha güzel ve düzenli yapmak gerekir. 

Saçın tipine göre yapılan ombre işleminin yüze gidecek şekilde yapılması gerekir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal