Ombre Saç Nasıl Yapılır?

Ombre saçları son yılların en popüler trendlerinden biri olmuştur. Fransızcadan gerçek anlamda çeviri 'gölgeli' anlamına gelir. Popülerliğinin önemli nedenlerinden biri, az bakım gerektiren bir renk arayanlar için harika olmasıdır. Peki, ombre çeşitleri nelerdir? İşte detaylar...

23.06.2020-08:57 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-15:32) Ombre Saç Nasıl Yapılır?

Doğal görünümlü, iki tonlu bir etki yaratarak, ombre saç köklerinizi birkaç haftada bir boyama ihtiyacını ortadan kaldırır. Böyle muhteşem bir görünüm elde etmek için profesyonel bir stiliste ihtiyacınız var gibi görünüyor ve kendi kendinize ombre saç nasıl yapılır diye soruyorsanız belirli boya kitleri ile evde bir ombre saç yapmak inanılmaz derecede basittir. İşte evde salona layık mükemmellik elde etmek için gerekli adımlarımız.

OMBRE’NİN ÇEŞİTLERİ

GELENEKSEL OMBRE  

  • Geleneksel ombre, renklerin bir tondan diğerine kademeli olarak birleştiği karanlıktan ışığa bir efekttir. Daha koyu saçlar köktedir, ortadan uçlara doğru yavaş yavaş açılır.

TERS OMBRE

  • Adından da anlaşılacağı gibi, geleneksel karanlıktan ışığa renklendirme yerine, bu ombre tekniği, saçın uçlarına doğru yavaş yavaş koyulaşan daha hafif köklerle tersine çevirir.

DİP BOYA OMBRE

  • Üçüncü ombre etkisi, kırmızı veya pastel gibi daha koyu, daha az geleneksel tonlar kullanılarak elde edilen bir dip boya etkisidir.

İstediğiniz ombre efektine karar verdikten sonra, evde kuaför salonlarına layık ombre saçlarını başarıyla yapmış olacaksınız

OMBRE SAÇ NASIL YAPILIR?

Uygulama Adımları;

  • Bölün: Saçınızı tarak yardımı ile bölümlere ayırın ve dönüşüme başlayın! Saçlarınızı arkadan, ortadan aşağıya doğru iki bölüme ayırarak başlayın, ardından bu bölümleri de ikiye bölün, böylece saçlarınız çeyreklere bölünür.
  • Bitiş Çizgisi: Boyamaya başladığınızda, bir çizgi oluşturmaktan kaçınmak için ombrenin başlamasını istediğiniz alanın etrafındaki saçı her zaman hafifçe boyayın. Karışımı kaplanıncaya kadar fırçanın üzerine eşit olarak sıkın ve karışımı saçın ucundan başlayarak ombrenin durmasını ve boyalı olmayan saça solma efektini vermek istediğiniz çizgiye uygulayın.
  • Uygulama: Ürünü tüm teller eşit boyanacak şekilde uygulayın küçük bölümlerde çalışın. Daha yumuşak bir etki için saçı dikey vuruşlarla boyayın. Daha fazla yoğunluk istiyorsanız ve daha keskin bir kontrast yakalamaya çalışıyorsanız fırçayı yatay olarak sürün. İşiniz bittiğinde, ürünün her iki tarafa eşit olarak uygulanıp uygulanmadığını görmek için bir aynayla kontrol edin. Saçınızın arkasını kontrol etmek için iki ayna hilesini kullanabilirsiniz veya başka birinden sizin için kontrol etmesini isteyebilirsiniz.
  • Bekleyin: Şimdi dönüşümünüzü beklemenin zamanı geldi. Boyayı, elde etmek istediğiniz ombre kontrast seviyesine bağlı olarak genellikle 25 ila 45 dakika arasında olan kutuda önerilen süre boyunca saçınızda bırakın. Ne zaman yıkamanız gerektiğinden emin değilseniz veya bu rengi ilk kez deniyorsanız, boyayı 25 dakika sonra eldivenli parmaklarla küçük bir saç bölgesinden silin. Saçlarınız yeterince hafif görünmüyorsa, karışımı aynı bölüme tekrar uygulayın ve istediğiniz ombre yoğunluğuna ulaşana kadar uygulamaya devam edin.
  • Durulama: Memnun olduğunuz bir renge ulaştıktan sonra, eldivenlerinizi çıkarmadan saçınızı ılık su ve şampuanla iyice durulayın.

Artık ombre saç nasıl yapılır öğrendiğinize göre dünyaya dönüşümünüzü göstermeye hazırsınız, tadını çıkarın!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal