Ölçüsünde Revani Tatlısı Tarifi

Osmanlı mutfaklarından günümüze kalan yegane bir tatlıdır revani. Ölçüsünü tuttursanız muazzam bir lezzet olarak sofralarda yerini alacak yegane bir tatlı.

Ölçüsünde Revani Tatlısı Tarifi

Ölçüsünü tuttursanız muazzam bir lezzet olarak sofralarda yerini alacak yegane bir tatlı. Osmanlı mutfaklarından günümüze kalan yegane bir tatlıdır revani. Ölçüsünde revani tatlısı tarifi.

MALZEMELER

  • 3 adetyumurta
  • 1 çay bardağıtoz şeker
  • 1 çay bardağıayçiçek yağı
  • 1 su bardağıirmik
  • 1,5 su bardağıun
  • 1 su bardağıyoğurt
  • 1 paketkabartma tozu
  • 1 paketvanilin

Servisi için:

  • 2 yemek kaşığırendelenmiş hindistan cevizi

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağıtoz şeker
  • 3 su bardağısu
  • 1/2 adetlimon suyu

YAPILIŞI

Öncelikle tatlının şerbetini hazırlanması için; 3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye koyun. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ilave edin ve ılınması için ocaktan alın. 3 yumurta bir kabın içerisine kırın. Üzerine 1 çay bardağı toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. 1 çay bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı irmiği de ilave ettikten sonra tekrar karıştırın. Son olarak 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilini de karışıma ilave ettikten sonra karıştırma işlemini devam ettirin. Yağlanmış fırına dayanıklı kalıbın içerisine hazırladığınız revani karışımını koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra oda sıcaklığında dinlenmiş ve soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekleyin. Ardından bıçak yardımıyla revaniyi kesin. Dilimlediğiniz ılık tatlıya rendelenmiş Hindistan cevizi serpiştirip  servis edin. Şimdiden afiyet olsun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri