Ojenin İçine Sarımsak Koyarsanız Ne Olur?

Tırnaklarınız uzamıyor ya da sık sık kırılıyorsa ojenin içine bir miktar sarımsak koyabilirsiniz. Evet yanlış okumadınız sarımsak... Antiseptik özelliğe sahip sarımsak aynı zamanda tırnak mantarına da engel oluyor.

09.04.2019-13:53 - (Son Güncelleme: 09.04.2019-13:42) Ojenin İçine Sarımsak Koyarsanız Ne Olur?

Tırnaklarınızı uzatmanın pekçok yolunu denediniz ve başarıya ulaşamadysanız bir de bu formülü deneyin! Şeffaf ojenin içine koyacağınız sarımsak sizi şaşırtacak sonuçlar ortaya çıkarabilir.. Tırnaklarınızın uzamamasının birçok nedeni olabilir. Öncelikle bu sorunun kaynağını bulun. Kansızlık, bağışıklık sisteminin zayıf olması, yetersiz beslenme gibi faktörler yüzünden tırnaklarınız uzamıyor olabilir. 

TIRNAK MANTARINA DİKKAT!

Genellikle gözden kaçırdığı bir başka detay daha. Tırnak mantarı! Tırnak mantarları ellerinizi ne kadar yıkasanız da tırnağın altında yaşamaya devam edebilirler. Müdahale edilmedikleri sürece bölgedeki canlı hücrelerin sağlıklı bir şekilde yaşamasına izin vermezler. Dolayısıyla güçlü bir antiseptiğe ihtiyacınız var. Bu noktada bilinen en güçlü antiseptiklerden biri olan sarımsaktan faydalanabilirsiniz. 

SARIMSAKLI TIRNAK CİLASI NASIL HAZIRLANIR?

- Birkaç diş sarımsağı ezin.

- Tırnak cilanızın (top coat ya da base coat olarak da ifade ediliyor) içine kestiğiniz sarımsakları koyun.

- Sarımsakları koyduğunuz ojeyi karanlık, oda sıcaklığında bir yerde 7-8 gün bekletin. Her gün şişeyi çalkalamayı ihmal etmeyin.

- Günler geçtikten sonra ojeniz kullanıma hazır. Her zaman kullandığınız gibi ojeyi kullanabilirsiniz.

 * Ojenin kapağını açtığınızda sarımsak kokusunu alacaksınız. Merak etmeyin sürdüğünüzde sarımsak kokusu kalmayacak.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal