Ödem Atıcı Smoothie Tarifi

Ödem atıcı ve şişkinlik giderici yeşil bitkileri bir araya getirerek yapabileceğiniz ödem atıcı arındırıcı smoothie tarifini sizler için hazırladık. Ödem atıcı smoothie nasıl yapılır? İşte detaylar...

25.02.2020-09:43 - (Son Güncelleme: 13.08.2021-09:39)

Son derece besleyici ve faydalı besinlerin bir araya getirerek hazırlayabileceğiniz bu smoothie sayesinde vücudunuzdaki ödeme bağlı gelişen şişkinliklerden kurtulabilirsiniz. İşte ödem atıcı arındırıcı smoothie tarifi ve ödem neden olur? Sorusunun cevapları…

ÖDEM ATICI SMOOTHİE TARİFİ

Malzemeler

-3 yemek kaşığı yoğurt

-1 adet salatalık

-1 halka dilim ananas

-12-15 adet yaban mersini

-5-6 dal maydanoz

-1 kupa demlenmiş ve soğutulmuş yeşil çay

Yapılışı

1 kupa yeşil çayı demleyip soğumaya bıraktıktan sonra kalan tüm malzemeleri blender'dan geçirin. Kıvamı koyu gelirse soğuttuğumuz yeşil çay ile karıştırabiliriz.

Yeşil çay, bitki çayları arasında en çok tercih edilen ve ödem söktürücü özelliğiyle öne çıkan bir çaydır. Şişkinliğin giderilmesine yardımcı olan yeşil çayın tansiyonu yükseltebileceğini unutmamanız gerekiyor. Aksi halde yüksek oranda tükettiğiniz yeşil çay, size kalp çarpıntısı olarak geri dönebilir.

ÖDEM NEDEN OLUR?

Vücuttaki kan damarlarının sıvı sızdırmasına ödem denir. Sızmaya başlayan sıvı damar çevresinde birikmeye başlar ve şişkinlik oluşur. Yaygın olarak kalp, karaciğer ve böbrek hastalıklarında ortaya çıkan ödem, vücuttaki fazla sıvıyı tutan tuzun atılamamasından kaynaklanır. Diğer ödeme neden olan şeyleri aşağıda sırladık:

-Çok uzun süre aynı pozisyonda oturmak veya yatmak

-Çok fazla tuzlu yiyecek yemek

-Adet öncesi hormonal değişim

-Hamilelik

-Ödem ayrıca bazı ilaçların yan etkisi olarak ortaya çıkabilir. Bu ilaçlardan bazıları:

-Yüksek tansiyon ilaçları

-Nonsteroidal antiinflamatuar ilaçlar

-Steroidler

-Östrojenler

-Tiazolidinedionlar adı verilen bir grup diyabet ilacı

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal