Nişan Yüzüğü Hangi Parmağa Takılır?

Evliliğe bir adım kala nişanda “Nişan yüzüğü hangi parmağa takılır” diye mi düşünüyorsunuz? Özel günlerin simgesi olarak parmakta taşınan söz, nişan, evlilik yüzüklerinin anlamlarını sizler için sıraladık.İşte detaylar haberimizde...

07.07.2018-12:28 - (Son Güncelleme: 07.07.2018-11:44) Nişan Yüzüğü Hangi Parmağa Takılır?

Evliliğe bir adım kala nişanda “Nişan yüzüğü hangi parmağa takılır” diye mi düşünüyorsunuz? Özel günlerin simgesi olarak parmakta taşınan söz, nişan, evlilik yüzüklerinin anlamlarını sizler için sıraladık.İşte detaylar haberimizde...

Yazın gelmesiyle düğün sezonu açıldı. Birçok kişi hayatlarını birleştiriyor ya da bu niyetle sözleniyor, nişanlanıyor. Nişanlanan çiftler Türk geleneğine göre nişanlı olduklarını göstermek adına yüzük takarlar. Ancak aslında nişan yüzüğü iki kişinin kalplerinin bir olmasının ve birbirlerine verdikleri değerin sembolleşmesidir.

Geleneksel olarak nişan yüzüğü sağ elin yüzük parmağına takılır. Tek taş yüzük de alınmışsa bile günlük hayatta tek taş yüzük yerine nişan yüzüğü takılması yaygın olandır. Çiftler birlikteliklerini evlilik ile taçlandırıldığı zaman ise yüzük sağ elden sol ele geçer.

Nişan yüzüğü seçiminde çiftler elbette beraber karar vererek tarzlarına uygun modelleri tercih etmeli. Nişan yüzüklerinde çiftler gösterişten uzak olması ve henüz evlilikten önceki aşamada bulunmaları sebebiyle altın yerine gümüş alyans takmayı tercih ederler.

SÖZ YÜZÜĞÜ HANGİ ELE TAKILIR?

İlişkinin yüzük evresine girmesi söz ile başlamaktadır. Bu amaçla çiftlerin takacakları ilk yüzük söz yüzükleridir. Bu yüzükler kadınlar için yalnızca alyans ya da tek taş ve alyans olarak değişir.  Söz yüzükleri kadın içerisinde erkek içerisinde sağ ele takılmaktadır. Ancak, yüzüklerin manasını en iyi çiftler bildiği için temelinde hangi ele takıldığının ehemmiyeti yoktur. Maksat sözlenmenin gereği olan yüzüğün parmaklarda takılı olmasıdır. Bu amaçla sağ ele takılan yüzük istenildiği takdirde sol ele de geçirilebilir.

NİŞAN YÜZÜĞÜ HANGİ ELE TAKILIR?

Sözlendikten sonra nişan merasimi yapılır. Bu kimi vakit söz nişan birlikte olabildiği gibi, araya vakit konarak da yapılabilmektedir. Söz yüzüklerinden sonra şayet değişik alyanslara geçilecekse de tekrar yüzükler sağ ele takılacaktır. Bu, kısmen de olsa evlilik yolunda olunduğunu ama şimdilik evlenilmediği göstermiştir. Söz adımında tek taş yüzüklerini takmayan kadınlar nişanlandıktan sonra tek taş yüzüklerini de alyanslarının önüne ya da arka kısmına geçirmektedirler. Sade alyans kullanmayı daha rahat bulan bayanlar içinse söz hususu tek taş yüzükler pek mühim değildir. Hem de, yüzüklerin elde daha şık durması için kesinlikle aynı renk ve aynı tonlarda alınması gerekir. Mesela, altın alyanslar alındığı takdirde tek taş yüzüklerin yoğun gümüş tonlarda olmaması gibi aşırı sarı renkte de olmaması gibi.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal