Nemli Saçlara Şekil Vermek

Nemli saçlara şekil vermek, kuru saçları şekillendirmeye göre daha kolaydır.  Özellikle yaz aylarında saçlarınızı kurutmaktan kaçınıyorsanız ya da saçlarınızın şekillendiricilerle, fön makineleriyle çok yıprandığını düşünüyorsanız nemli saçlarınızı rahatlıkla şekillendirebilirsiniz.

22.06.2020-17:19 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-17:14) Nemli Saçlara Şekil Vermek

Saçlarınıza nemliyken şekil verirseniz kuruduğunda da saçınızı aynı şekille rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Nemli saçlarınıza şekil vermeden önce mutlaka bir saç bakım kremi ya da yağı uygulamanızı öneririz. Böylece ıslakken de kuruduğunda da sağlıklı görünmesini sağlayabilirsiniz. Saçınıza uygun kremi be yağı kullanmak sağlıklı görünmesi için de çok önemlidir.

Saçınızı topuz yapabilirsiniz

Topuz özellikle yaz sıcaklarında kurtarıcı bir saç modelidir. Ensenize yapışan saçların yarattığı terlemeyi önler, birçok farklı topuz yöntemi vardır fakat ıslak saçla beraber kullanacaksanız kabarmaması için geriye doğru tarayarak arkada yapacağınız bir topuz kurtarıcınız olacaktır. Açtığınızda kabarık bir görüntü oluşturmaz ve saçınızı sardığınız için dalgalı bir görünüm oluşturur.

Dalgalar yapabilirsiniz

Saçlarınız düzse ve makinelerle şekil vermek istemiyorsanız. Nemli saçlarınızı harika buklelere dönüştürebilirsiniz. Bu modeli yaparken saçınızın çok ıslak olmamasına özen göstermelisiniz. Saçınızı kuruladıktan sonra, tepeden bir lastik yardımıyla topuz yaparak yarım saat bekleyerek kuruttuğunuzda dalgalı saçlara sahip olacaksınız. Hafif saç spreyi sıkarak kalıcılığını arttırabilirsiniz.

Örebilirsiniz

Nemli saçlara şekil vermek için en çok tercih edilen yöntemlerden birisi saçları örmektir. Saçlarınızı kurutmak istemiyorsanız ama açık kaldığında oluşan ıslak görüntüden rahatsız oluyorsanız bunu önlemenin en iyi yolu saçları örmektir. Saçlarınızı örerek ıslak görüntünün gizlenmesine yardımcı olursunuz. Ayrıca saç örgüsü çok şık duran bir saç modelidir. Yaz, kış rahatlıkla tercih edilebilir. Örgüyü açtığınızda da kıvırcık saçlara sahip olabilirsiniz. Kıvırcık saça sahip kişiler için ıslak bir biçimde örmek daha sonra saçların aşırı kabarmasına sebep olabilir.

At kuyruğu yapabilirsiniz

At kuyruğu özellikle uzun saçlarda çok şık duran, en çok tercih edilen modellerdendir. Aceleniz varsa, saçınızı kurutmak istemiyorsanız ama yine güzel bir görünüme sahip olmak istiyorsanız, saçınızı rahatlıkla at kuyruğu yapabilirisiniz. Arkadan bağlayarak yapacağınız at kuyruğu sizi maskülenlik ve feminenlik arası bir görünüme sokacak, yüzünüzün güzel bir biçimde görünmesine sebep olacaktır. Saçınıza hafifçe uygulayacağınız saç yağı da canlı bir görünüm kazanmanızı sağlayacaktır. Ayrıca saçınızın önüne ya da arkasına fular bağlayarak şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

Bigudiler

Makinalar çıktı ve bigudiler rafa kaldırıldı. Bigudileri yeniden çıkarmanın vakti geldi. Nemli saçlara şekil vermenin geçmişten beri en çok tercih edilen yöntemi bigudi kullanmak. Saçlarınızın yıpranmasını önleyen bigudileri saçlarınızı kurutmadan şekil vermek istiyorsanız tercih edebilirsiniz. Çok sıkı sararak kıvırcık saçlar, biraz daha gevşek sararak dalgalı saçlar elde edebilirsiniz. Sardıktan sonra kuruyana kadar bekletmeniz yeterli olacaktır. Bigudiniz yoksa pipetleri keserek bigudi gibi kullanabilirsiniz. Açtıktan sonra biraz sprey uygulayarak kalıcılığını arttırabilirsiniz. Aceleniz varsa bigudi yöntemini kullanmanızı tavsiye etmeyiz.

Bandana

Saçınızı hiç şekillendirmek istemiyor ve olduğu gibi çıkmak istiyorsanız ama ıslak görüntü de hoşunuza gitmiyorsa. Bandana kullanarak şık saç modelleri elde edebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal