Neden Sevilmek İsteriz?

Neden sevilmek isteriz? İnsanlar neden sevilmek ister? Bu yoğun duyguyu hissetme nedenimiz nedir? Sevilmek üzerine merak edilenleri sizin için bir araya getirdik…

04.02.2020-15:55 - (Son Güncelleme: 04.02.2020-15:29)

Sevgiye olan ihtiyacımız, bize sosyal birer varlık olduğumuzu hatırlatan en derin duygulardan biridir. Bazı insanlar, ne kadar sevgiden kaçsa, kendini “yalnız” olarak nitelendirse de bu duyguyu büyük bir boşluk hissederek yaşarlar. Peki, neden sevilmek isteriz? İşte detaylar…

AŞKA OLAN BAKIŞINIZI DEĞİŞTİRİN

Aslında hepimizin etrafında bizi seven insanların olduğunu görebiliriz. Ancak kafayı “aşk” fikrine o kadar çok takmış durumdayız ki, bu nedenle sevilmediğimizi düşünüyor olabiliriz. Oysaki sevgi sadece aşk demek değil, sevgi her şeydir. Bir bitkiyi, kediyi veya bir arkadaşınızı çok severek de bu yoğun duyguyu doyurabilirsiniz.

DEPRESYONDA OLABİLİRSİNİZ

Depresyon, bizleri her şeyden ve herkesten uzaklaştırabiliyor. Depresyondayken kendinizi yalnız, sevgisiz ve güçsüz hissedebilirsiniz. Bu hisleri uzun süredir yaşıyorsanız, ayağa kalma ve harekete geçme zamanı gelmiş demektir. Depresyon halinde size iyi geleceğini düşündüğünüz aktiviteleri yapmaya çalışın; en azından yaşadığınız boşluk hissinizi bu şekilde doldurun.

BİTEN BİR İLİŞKİ SEVGİSİZ HİSSETTİREBİLİR

Yeni bir ilişkiden çıktığınızda bu duyguyu hissediyor olmanız çok normal. Hatta daha da ileri gidip, bir daha asla sevilmeyeceğinizi bile düşünüyor olabilirsiniz. Sakin olun; kendinizi toparlamaya ve yenilenmeye başladıktan sonra tüm bu olumsuz duygulardan kurtulacaksınız. Sadece, biraz zamana ihtiyacınız var.

YALNIZ OLABİLİRSİNİZ

Bekârsınız ve yalnız yaşıyorsunuz. Kendinizle o kadar fazla baş başa kalıyorsunuz ki, bu duyguyu hissetmiyor olmanız tuhaf olurdu. Ama şu gerçeği de unutmamak gerekiyor; gerçekten hayatınıza birini almak istiyor musunuz? Yalnız insanların temel sorunu budur, sevilmek isterler ama hayatlarına birini dâhil edecek olma fikri onları ürkütür. Bu nedenle de bunu gerçekten isteyip istemediğinizi iyice anlamınız gerekiyor. Çünkü bu istek boş bir kuruntu ve yine zihninizin bir oyunu olabilir.

ARKADAŞLARINIZLA GÖRÜŞEMİYORSUNUZDUR

Sürekli vakit geçirdiğiniz, her an mesajlaşıp, konuştuğunuz arkadaşlarınızla aranıza mesafeler girmiş olabilir. Bu durumun üzücü olduğunun farkındayız, fakat insanlar büyüyor, sorumluluklar büyüyor ve bakış açıları değişiyor. Onları eskisi kadar sık görmüyor olmanız sizi sevmedikleri anlamına gelmiyor. Sadece, hayatlarındaki öncelik sıraları değişmiş oluyor.

KENDİNİZLE İLGİ PROBLEMLERİNİZ OLABİLİR

Kendinize karşı şefkat veya sevgi hissetmiyorsanız, sevgisiz hissedebilirsiniz. Kendinizi sevmeyi başarırsanız bir başkasının sevgisini almanız daha kolay olacaktır. Yani kendinize karşı şefkatiniz yoksa etrafınızdaki insanlar sizi seviyor olsa da bu çok inandırıcı gelmeyecektir. Bu nedenle de kendinizle ilgi problemlerinizi çözmeye çalışın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal