Şifa Dolu 3 Kış Çorbası Tarifi

Kış aylarında vücut direncini yükseltip bağışıklığı güçlendiren 3 kış çorbası tarifini sizin için derledik. Mevsim geçişlerinde düşen bağışıklığınızı bu şifa dolusu çorbalarla yükseltebilirsiniz. Kış çorbası tarifleri nelerdir? Detaylar haberimizde.

22.08.2020-14:16 - (Son Güncelleme: 20.11.2021-18:10) Şifa Dolu 3 Kış Çorbası Tarifi

Kış aylarında vücut direncini yükseltip bağışıklığı güçlendiren 3 kış çorbası tarifini sizin için derledik. Mevsim geçişlerinde düşen bağışıklığınızı bu şifa dolusu çorbalarla yükseltebilirsiniz. Kış çorbası tarifleri nelerdir? Bağışıklığı güçlendiren çorbalar nelerdir? Kuşkonmaz çorbası nasıl yapılır? Çeşmi nigar çorbası nasıl yapılır? Pazılı yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır?

KUŞKONMAZ ÇORBASI

Malzemeler:

- 1 demet kuşkonmaz

- 1 adet orta boy soğan

- 2 çorba kaşığı un

- 4 çorba kaşığı zeytinyağı veya tereyağı

- 4 su bardağı sıcak su

- 1 su bardağı süt

- Tuz, karabiber

Hazırlanışı: Tencereye yağı ekleyerek küçük doğranmış soğanları ve kuşkonmazı ilave edip kavurun. Sebzeler biraz yumuşaya başlayınca unu koyarak 1-2 dakika karıştırıp kavurun. Sıcak suyu ve sütü ilave ederek karıştırın, sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin ardından da tuzunu ve karabiberini de ekleyerek çorbayı el blenderından geçirip içmeye hazır hale getirin.

ÇEŞMİ NİGAR ÇORBASI

Malzemeler:

- 1 su bardağı kırmızı mercimek

- Yarım çay bardağı zeytinyağı

- 1 çorba kaşığı tereyağı

- 1 adet kuru soğan

- 1 çorba kaşığı un

- Tuz

Terbiyesi İçin:

- 1 adet yumurta sarısı

- Yarım limon suyu

- 1 su bardağı süt

Sosu İçin:

- 1 çorba kaşığı tereyağı

- 1 çorba kaşığı zeytinyağı

- 1 çay kaşığı kuru nane

- 1 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı:

Yıkadığınız mercimeği tencereye alarak üzerini iki parmak aşacak kadar su ekleyip iyice yumuşayana kadar haşlayın. Başka bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını ilave ederek ısıtın. Yemeklik doğradığınız kuru soğanı ekleyerek yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Unu ilave edip hafifçe kavurduktan sonra haşlanan kırmızı mercimeği suyu ile birlikte ilave edin. Birlikte kaynattıktan sonra blendırdan geçirin. Ayrı bir kapta terbiyeyi hazırlayın. Bunun için yumurta sarısını, limon suyunu ve sütü koyarak çatal ile iyice çırpın. Sonrasında yavaşça çorbaya ilave edip bir taraftan da hızlı bir şekilde karıştırın sonrasında tuzunu da ilave edin. Ayrıca yeteri kadar sıcak su ilave edip kıvamını ona göre ayarlayın. Çorbanızı biraz kaynattıktan sonra kaselere yerleştirebilirsiniz. Üzerine ekleyeceğiniz sos için tereyağı ve zeytinyağını sos tavasında iyice ısıtıp pulbiber ve naneyi ekleyerek hafifçe kavurarak çorbanın üzerine gezdirin.

PAZILI YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

Malzemeler:

- 1 adet orta boy soğan

- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek

- 1 çorba kaşığı domates salçası

- Yarım bağ demet pazı (ıspanak da kullanabilirsiniz)

- 1 çorba kaşığı dolusu nar ekşisi

- 4 su bardağı sıcak su varsa et suyu

- Tuz, karabiber

Hazırlanışı: Kuru soğanı 3 yemek kaşığı zeytinyağıyla orta ateşte kavurun. Salçayı ilave ederek 1 dakika daha kavurmaya devam edip yeşil mercimekleri ve sıcak suyu ekleyin. 5 dakika orta ateşte pişmeye bıraktıktan sonra pazı yapraklarını ince doğrayarak ekleyin 2 dakika daha kaynatıp altını kapatmadan önce nar ekşisi, tuz ve karabiberi ekleyin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal