Nane Reçelini Denediniz mi? Kahvaltı İçin Nane Reçeli Tarifi

Domatesin bile reçeli yapılırken nanenin reçeli neden yapılmasın? Kahvaltılarınızda farklı bir tada ihtiyacınız varsa nane reçeli tam size göre. Diğer reçelleri unutturacak bu mis kokulu reçele evet diyorsanız tarifimiz tam size göre.

09.09.2019-10:39 - (Son Güncelleme: 09.09.2019-10:30) Nane Reçelini Denediniz mi? Kahvaltı İçin Nane Reçeli Tarifi

Diğer reçelleri unutun. Şimdi nane reçeli zamanı. Mis gibi tereyağının üzerine bu farklı lezzeti denemek istiyorsanız içeriğimizi mutlaka not edin.

NANE REÇELİ TARİFİ

Malzemeler; 3 demet taze nane, 1 su bardağı toz şeker, 2,5 su bardağı su, 1 yemek kaşığı limon suyu.

Yapılış aşaması; Nane yapraklarını saplarından bir bir ayıklayın ve bol suda güzelce yıkayın. Bir süzgecin üstüne alıp fazla suyunu süzdürün. Kuruttuktan sonra bir kabın içine alın, üstüne toz şeker ekleyip, iyice ovun. Ovduktan sonra üstünü kapatıp 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün çıkarıp tencereye alın. Üzerine su ekleyin.

Orta ateşte kaynatın. Yapraklar güzelce yumuşamaya başlayınca içerisine limon suyu ekleyip, kıvamının daha yoğun olmasını bekleyin. Yoğun bir kıvama geldiğinde ocaktan indirin ve oda sıcaklığında birkaç saat dinlendirin. Aralarda karıştırın. Soğuyunca ağzı sıkıca kapalı cam bir kavanozun içerisine dahil ettikten sonra afiyetle tüketebilir bu eşsiz lezzeti sevdiklerinize ikram e debilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sasyfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal