Muzlu Krep Nasıl Yapılır? Muzlu Krep Tarifi

Krep sevenler bu lezzete bayılacak! Muzlu krep, lezzetiyle hafızalara kazınacak bir krep tarifi. Peki enfes muzlu krep nasıl yapılır? Muz sevenlerin muhakkak denemesi gereken, muzlu krep tarifi, tüm detaylarıyla…

Muzlu Krep Nasıl Yapılır? Muzlu Krep Tarifi

Muzlu Krep Nasıl Yapılır? Muzlu Krep Tarifi

Özellikle muz sevenlerin çok seveceği muzlu krep tarifini siz de evde denemelisiniz. Muz ile krep buluşmasından ortaya çıkan bu enfes tat, hafızalara kazınacak! İşte enfes muzlu krep tarifi...

MALZEMELER

1 kg süt

1 çorba kaşığı sıvı yağ

2 su bardağı un

3 adet yumurta

İçi için: 8 adet muz

Pudra şekeri

Her krep için 3'er çorba kaşığı vanilyalı dondurma

YAPILIŞI

Öncelikle muzlu krebi hazırlamak için bir kabın içine süt, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, un ve yumurtayı ekleyin ve bütün malzemeyi mikserle güzelce karıştırın. Tortu oluşmasını engellemek için çırptığınız malzemeyi tel süzgeçten geçirin. Hazırladığınız ve tortusuz olan bu rep malzemesinden bir kepçe alın, biraz yağladığınız tavada iki tarafını da pişirin. Hazırladığınız bütün krep malzemesi tamamen bitene kadar bu işleme  uygulayın. Bu ölçülere göre 8 adet krep elde edeceksiniz. Ardından 1 tane muzu doğrayın, tavaya koyun. Üstüne pudra şekeri dökün ve 1-2 dakika kadar ısıtın. Bu muzları pişirdiğiniz krebin yarısına dizin. Üstüne 3 çorba kaşığı dondurma ekleyin. Krebin kalan yarısını malzemenin üstüne kapatın. Ocakta çatalı kızdırın ve krebin üstüne bastırın. Kalan tüm muzları bu şekilde pişirin ve kreplerin hepsini hazırlayın. Sıcak biçimde servis edin, afiyet olsun.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR