Muz kabuğu ne işe yarar, nasıl kullanılır? Muz kabuğunun ilaç gibi faydaları

İçerisinde birçok vitamin ve minerali barındıran potasyum yönünden bir hayli zengin olan muzun en az kendisi kadar kabuğu da faydalı! Diş beyazlatmadan, cilt bakımına kadar muz kabuğunun kullanım alanlarını sizin için bir araya getirdik. İşte muz kabuğunun bilinmeyen faydaları...

19.03.2022-17:29 - (Son Güncelleme: 06.06.2022-16:47)

Muz kabuğunun dişler üzerinde oldukça büyük bir etkisi bulunmaktadır. Özellikle içeriğindeki potasyum sayesinde diş beyazlatma işleminizi kolayca yapabilirsiniz. Muz kabuğu dişlerinizi beyazlatmak için yardımınıza koşuyor. Diş beyazlığı için doğal bir yöntem olan muz kabuğu kimyasal kozmetik ürünlerin aksine sağlığınız için bir tehdit oluşturmamaktadır. 

Muz kabuğu; diş plaklarını ve kötü bakterileri yok ederek bembeyaz dişlere ulaşmanızı sağlar. Bu yöntem için uygulamanız gereken tek şey yediğiniz muzun kabuklarını çöpe atmayarak kabuğunu iç tarafı diş yüzeyine gelecek şekilde yerleştirmek olacak. Yerleştirdikten sonra 10 dakika kadar bekleyerek kabuğu dişlerinizden çekebilirsiniz. İşlem sonunda dişlerinizin renginin açılarak beyazladığına şehit olacaksınız.

Muz kabuğunun faydaları nelerdir?

Bu uygulamayı en fazla günde iki kez uygulayabilirsiniz. Bu şekilde uygularsanız sonucunun daha güzel olduğunu fark edebilirsiniz. Muz kabuğu, dişler üzerindeki lekelerin açılarak dişleriniz daha beyaz görünmesini sağlayacaktır. 

Kuru cilt için doğal bir nemlendirici...  

İçerisindeki mineraller ile cilt üzerinde de inanılmaz etki sağlar. Cildi nemlendirerek kurumasını ve böylece yaşlanmasını önler. Kuru bir cilde sahipseniz püre haline getirdiğiniz muz kabuklarını bir adet yumurtayla karıştırın. Bu karışımı yüzünüze ve boynunuza sürün ve beş dakika bekletin. Bu maske ile cildiniz nemlenecek ve yaşlanmanı etkilerinden kurtulacaktır.

Muz kabuğu neye iyi gelir?

Eğer sivilceli bir cilde sahipseniz muz kabuklarının mucizevi etkisiyle bu dertten kurtulun. Her gün sivilcelerin olduğu bölgeye muz kabuklarını beş dakika boyunca masaj yaparak uygulayın. Tüm sivilcelerden kurtulana kadar bu yöntemi devam ettirin.

Cilde iyi gelen ve nemlendiren muz kabuğu cilt üzerinde oluşan ve rahatsızlık veren tahriş ve kızarıklık gibi istenmeyen durumların tedavisinde kullanıldığında inanılmaz bir sonuç verir. Tıpkı sivilceye uygulandığı gibi tahriş olan bölgeye beş dakika boyunca uygulamanız tüm sorunları gidermenizde yardımcı olacaktır. Muz kabuğu sedef gibi ciddi cilt hastalıklarının tedavisinde de kullanıldığında çok büyük bir etki gösterir.

Sırt ağrısı için birebir!

Muz kabuğu uygulaması ile sırt ağrılarınıza veda edebilirsiniz. Besleyici özelliği ile ön planda olan muz, kabuğunda da bir şifa taşıyor.

Muz kabuğu nasıl kullanılır?

Sırt ağrısı için muz kabuğunun iç yüzünü sırtınıza hafif masaj hareketleri ile uygulayın. Bu uygulamadan sonra ağrılarınızın hafiflediğine şahit olacaksınız. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal