Mutfak Dolaplarındaki Yağlardan Kurtulmak Artık Çok Kolay

Yemek pişirirken mutfak dolaplarına yap sıçrama riski oldukça fazladır. Oluşan lekeler zamanla katılaşır ve bu da kadınlar için kabus haline gelir. Bu lekelerden kurtulmanın çok basit formülü var. İşte mutfak dolaplarındaki yağ lekelerinden kurtulmanın basit yolları…

29.06.2020-14:25 - (Son Güncelleme: 29.06.2020-14:21) Mutfak Dolaplarındaki Yağlardan Kurtulmak Artık Çok Kolay

Yemek pişirirken sıçrayan yağlar mutfak dolaplarına tutunur. Bir süre bu durumu fark etmez veya dikkate almazsanız bu yağ lekelerinden kurtulmak sizin için zor bir sürece dönüşür. Bu sebeple yağ lekelerini ne kadar erken temizlerseniz o kadar az sorunla karşılaşırsınız.

DOLABLARDA OLUŞAN YAĞ LEKELERİ NASIL TEMİZLENİR?

Mutfak dolaplarınızdaki yağ lekelerinden kurtulmak için bir formüle ihtiyacınız var. Bu aşamada ihtiyacınızı bulaşık deterjanı ve sirke karşılamaktadır. Bunu yapabilmek için öncelikle bir kovaya biraz bulaşık deterjanı ve sirke dökün. Üzerine de ılık su ilave edin. Bu hazırladığınız karışım çok etkili bir yağ çözücü olacaktır. Bulaşık deterjanı yağların çözülmesini sağlarken, sirke de dolaplarınızı parlatır ve dezenfekte eder.

Eğer mutfak dolaplarınızın temizliğini uzun zamandır ihmal ettiyseniz ve fazla yağ birikmesi varsa bu karışımın içine az miktarda çamaşır suyu veya ekstra yağ çözücü ekleyebilirsiniz. Yağ çözücüsünü az miktarda eklemelisiniz ki mutfak dolaplarınız kimyasal ürünler yüzünden zarar görmesin. Yumuşak dokulu bir bez veya süngeri bu karışıma batırdıktan sonra hafif bastırarak ovalayın. Dolabınızdaki yağ lekelerin çıkmasına yardımcı olacaktır.

Sert bezler ve süngerler veya tel kullanımı dolabınıza fazlasıyla zarar verecektir. Bu sebeple yumuşak bezlerle yağ lekelerini nazikçe temizlemeniz gerekir. Tamamen temizledikten sonra temiz ve ıslak bir bez ile birkaç kez durulayın. Temiz su ile duruladığınız için sirkenin ağır kokusu da gitmiş olur. Durulama işleminin ardından kuru bir bez ile kurulayın. Böylelikle hem lekelerin oluşmasını engellersiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal