Mükemmel Makyaj İçin Taktikler

Makyaj doğru yapıldığında, yüze uygun tonlar seçildiğinde estetik görünüme sahip olmanızı sağlayacak bir araçtır. Herkesin yüz şeklinin, ten renginin, cilt tipinin farklı olduğu aşikardır.

22.06.2020-16:37 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-16:33) Mükemmel Makyaj İçin Taktikler

Cildinizi tanıyorsanız üzerine de mükemmel makyaj için taktikleri göz önünde bulundurur ve uygularsanız harika bir görünüme sahip olabilirsiniz.

1-Fondöten ve Kapatıcıya Dikkat!

Hepimiz cildimizdeki kusurları kapatmak, güzel bir görünüme sahip olmak için kapatıcılar, fondötenler kullanıyoruz. Fondöten ve kapatıcı kullanırken dikkat etmekte fayda var. Yüze sürülen fazla miktarda fondöten ya da kapatıcı yüzünüzün yapay bir görünümde olmasına sebep olabilir. Kusurlarınızın üzerine kapatıcı malzemeleri uygulamak, yüzünüzde kusurlu olmayan bölgelerin nefes almasını sağlamak hem sağlığınız hem de mükemmel makyaj için önemlidir.

2-Makyaj Öncesi Temizlik ve Bakım

Makyajınızın iyi oturması ve cildinizin zarar görmemesi için makyaj öncesi cildinizi iyice temizlemek sonrasında da cildinize uygun nemlendiriciyle nemlendirmek çok önemlidir. Sabah uyandığınızda, gece yatmadan, makyaj öncesi ve sonrası cildinizi mutlaka su ve cilt için kullandığınız ürünlerle temizleyin. Sonrasında da cildinizi nemlendirin makyajsız olduğunuzda dahi yüzünüzün makyaj varmış gibi kusursuz görünmesine sebep olacaktır.

3-Doğru Miktarda Aydınlatıcı

Cildiniz karanlıkta kalmış doğal bölgeleri vardır. Göz çukurlarınız, dudak kenarlarınız karanlıkta kalır ve yüzünüzün doğal, güzel hatlarını gizlerler. Bu sebeple bu bölgelere doğru miktarda aydınlatıcı sürmek, biraz da makyajınızı belirginleştirmek amaçlı burnunuza uygulamanız makyajınızı ön plana çıkartacak, cildinizin parlak görünmesini sağlayacaktır fakat doğru miktarda uygulamak önemlidir özellikle yaz aylarında güneş ışınları fazla aydınlatıcı kullandığınızda yüzünüzün aşırı parlak olmasına sebep olacaktır.

4-Gözler Ön Planda

Mükemmel makyaj için taktiklerden en önemlisi gözlerdir. Gözler yüzün en dikkat çeken, ilk dikkat edilen bölgesidir. Dolayısıyla makyaj yaparken gözleri ön plana almak önemlidir. Gözlerinizi biraz genişletmek ve dikkat çekmesini sağlamak için beyaz göz kalemi kullanabilirsiniz. Göz pınarına kadar çekeceğiniz beyaz göz kalemi gözünüzü büyütür ve ön plana çıkarır. Göz kapağınıza uygulayacağınız doğru renk göz farı ile makyajınızı tamamlayabilirsiniz. Eğer çarpıcı renkte far kullanacaksanız göz kapağınıza da far öncesi beyaz kalem uygulayabilirsiniz.

5-Rimel Seçimi

Gözkapaklarınız düşükse, kirpikleriniz kısaysa rimel kullanarak bu sorunları giderebilirsiniz. Kirpiklerinizde nasıl bir görünüm sağlamak istiyorsanız ona uygun rimel seçmek önemlidir. Dolgun kirpikler ve etkileyici bakışlar sağlamak için göz üstündeki kirpiklerin yanında göz altındaki kirpiklere de rimel uygulayabilirsiniz. Ayrıca suya dayanıklı rimeller seçerseniz yağmurlu havalarda ya da ağladığınızda kötü bir görüntüyle karşılaşmazsınız.

6-Mükemmel Dudaklar

Mükemmel makyaj için taktiklerin ve makyajın son noktasına geldik. Dudaklar mükemmel görünümün önemli parçalarındandır. Dolgu yaptırmadan yalnızca makyajla harika dolgunlukta dudaklara kavuşabilirsiniz. Öncelikle ten renginize uygun renkte ruju seçerek başlamanız gerekiyor. Yanlış renkte ruj seçimi yüzünüzü soluklaştırabiliyor, daha yaşlı bir görünüme sebebiyet verebiliyor. Koyu renkli rujların gündüz saatlerinde sürülmesi sert bir hava yaratabiliyor. O yüzden gece daha koyu, gündüz daha açık tonlu rujları tercih edebilirsiniz. Rujunuzu sürerken dudaklarınızı emmek ya da birbirine sürmek dolgunluğunu kaybettirebiliyor buna dikkat etmelisiniz. Son olarak rujunuzu sürdükten sonra alt dudağınıza çok hafif parlak bir lip gloss uygulamak parlaklığı ve dolgunluğu arttırır, güzel bir görüme kavuşmanıza sebep olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal