Mozaik Pasta Tarifi

Mozaik pasta, halk arasında pratik tatlı olarak anılmaktadır. Yapması kolay olan bu mozaik pastanın tarifini sizler ile paylaşalım istedik...

Mozaik Pasta Tarifi

Bu tatlıda her şey var. Yapması basittir ve bulunması kolay, ucuz içeriklere sahiptir. Aynı zamanda buzdolabında birkaç gün tutulabilen ve pişirme gerektirmeyen tatlıdır. Zengin, çikolatalı, tereyağlı ve yumuşak bir şey istiyorsanız, bu pasta tam size göre. Nasıl dilimlediğinize ve süslediğinize bakılmaksızın, her dilimi güzel görünür. Beyaz bisküviler çikolatanın içinde mozaik benzeri bir desen oluşturur ve ona adını verir. Ayrıca, çocuk partileri, misafirler ya da basit bir aile yemeği sonrası hazırlamak için oldukça harika bir tatlıdır.

Mozaik pastayı kahve ve çay ile yiyebilir veya daha ayrıntılı bir kek yapmak için kuru meyveler, fındık, mini lokum ve çikolata parçaları gibi diğer malzemeleri karışıma ekleyebilirsiniz.

Mozaik Pasta Tarifi (1)

• 1 pound / 500 gram petit beurre bisküvi

• 1 su bardağı şeker

• ½ fincan kakao tozu

• 1 çay kaşığı vanilya özü

• 4 yumurta

• 1 su bardağı / 225 gram tereyağı

• 80 gram bitter çikolata

• Kare borcam

• Streç film

Hazırlanışı

1. İlk olarak, petit beurre bisküvilerinizi küçük karelere bölün ve bir kenara koyun. Ardından, tereyağı ve çikolatayı mikrodalgada veya bir tencerede birlikte eritin.

2. Sonra şekeri, vanilyayı ve kakao tozunu tereyağına ve çikolatanın içine ekleyip iyice karıştırın.

3. Yumurtaları çırpın ve katılaşana kadar iyice karıştırın.

4. Büyük bir karıştırma kabında, kırılmış bisküvileri ve çikolata karışımını, tüm bisküviler çikolata ile temas edene kadar tahta bir kaşıkla hafifçe çevirerek birleştirin.

5. Ardından borcamın üzerine streç film kaplayın.

6. Karışımı kaşığın arkasıyla olabildiğince sıkı bir şekilde içeriye doğru bastırın.

7. Tüm karışım düz bir zemin oluşturduktan sonra, üzerini streç film ile tekrar kaplayın.

8. Mozaik pastayı servis yapmadan önce birkaç saat veya bir gece boyunca soğutun.

Mozaik Pasta Tarifi (2)

Malzemeler

• 250 gr tuzsuz tereyağı, eritilmiş

• 200g pudra şekeri

• 3 yemek kaşığı kakao

• 2 yumurta (beyazları ve sarısı ayrılmış)

• 2 yemek kaşığı portakal suyu

• 1 çay kaşığı vanilya

• 300g Petit beurre, ezilmiş

• Bir tutam tuz

• Bir tutam şeker

Talimatlar

1. Mozaik pastayı hazırlamak için yumurtaların beyazlarını ve sarısını ayırın.

2. Bir kaseye yumurta akı, bir tutam tuz ve bir tutam şeker ekleyin.

3. Beyaz ve köpüklü bir kıvam alana kadar yumurta akını çırpın.

4. 35g pudra şekerini ekleyin ve karışım çok kalın ve parlak olana kadar çırpmaya devam edin.

5. Bu arada tereyağını eritin.

6. Eritilmiş tereyağını büyük bir kaseye dökün, pudra şekeri, kakao tozu, vanilya ekleyin ve özdeşleşmesi için tekrar çırpın.

7. Yumurta sarısını ekleyin.

8. Yumurta aklarını karışımın üzerine ekleyin ve hafif dairesel hareketlerle karıştırın.

9. Sonunda ezilmiş bisküvileri karışıma ekleyin ve karıştırın.

10. Bir streç film yardımıyla dikdörtgen bir kek kalıbını kaplayın ve karışımı dökün.

11. 1-2 saat buzdolabında veya derin dondurucuda soğuması için bekletin.

12. Hazır olduğunda pastayı bir tabağa ters çevirin; streç filmi çıkarın ve mozaik pastanın yanına bir miktar vanilyalı dondurma ekleyin.

13. Buzdolabında saklayın.

Kalori Hesaplama;

Porsiyon Boyutu: 1 dilim

• Kalori: 374kcal

• Şeker: 22.6g

• Sodyum: 538.9mg

• Yağ: 24,2g

• Doymuş Yağ: 14.2g

• Doymamış Yağ: 8.3g

• Trans Yağ: 0g

• Karbonhidratlar: 37.1g

• Protein: 4.1g

• Kolesterol: 91mg

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR