Modaya Uygun Nasıl Giyinebilirim?

Sosyal yaşamımızda giydiğimiz kıyafetlerimiz, çevremizdeki insanlarla olan ilişkilerimizi dolaylı yoldan etkilemektedir.

22.06.2020-16:32 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-16:29) Modaya Uygun Nasıl Giyinebilirim?

 Sosyal yaşam içinde görünümümüz, bize daha fazla saygı duyulmasını veya duyulmamasına neden olmaktadır. Yani, kıyafetlerimiz, çevremizdeki insanlarla ilişkilerimizi etkilemektedir.

Modaya Uygun Nasıl Giyinebilirim?

Modaya uygun nasıl giyinebilirim sorusuna verilebilecek pek çok işlevsel düşünceler ve pratikler bulunmaktadır. Bu makalede, bu tür pratik fikirler verilmeye çalışılacaktır.

Kıyafetlerimizin bizim sosyal yaşamımıza olan etkisinden bahsettik.

Bizim mutluluğumuz için önemli olan kıyafetlerimiz konusunda öncelikle planlama yapmamız gerekir. Planlı olmak size zaman, enerji ve dinginlik kazandırır.  Öncelikle hangi kıyafetlerinizin olduğunu bilmeniz gerekir.

Evde, işte, sokakta, düğünde vs. gibi durumlarda giyeceğiniz kıyafetleri bilmeli, düşünmeli ve önceden kombinlerimizi hazırlamanız gerekir. Planlı olunduğunda, eksikleriniz belirlenecek ve alınacaklardır. Bu son anda olabilecek bir telaştan kurtaracak, gereksiz strese girmemenizi sağlayacaktır. İyi bir planlama yapmanın yolu, gardırobu gözden geçirmektir.

Unuttuğunuz kıyafetlerinizi yeniden değerlendirebilirsiniz. Dolabınızda yer alan ama giyinmeyen kıyafetler, kalabalık duygusu yaratır ve seçim yapmanızı engeller. Öncelikle, dolabınızdaki bütün kıyafetleri boşaltıp, tek tek gözden geçirmek gerekir. Örneğin, hangi kıyafeti hangisiyle giyebileceğinizin kombinlerini tasarlamalısınız. İhtiyacınız olmayan kıyafetler, dolabınızda fazlalık olarak durmakta, kalabalık yapmaktadır.  Bu kıyafetleri ihtiyacı olan insanlara vererek ihtiyacı olanlara yardım etmiş olursunuz.

Şık Kombinler Yapmak ve Güzel Giyinmek İçin Neler Yapmak Gerekiyor?

Kıyafet tasarlarken, hayal güzümüzü kullanabiliriz Hayal gücümüzle, az sayıda kıyafetle bile çok farklı stiller yaratabiliriz.

Kıyafet seçiminde, hangi kıyafetin hangisiyle birlikte giyileceğini belirlemek gerekiyor.

Kendimize yakışacak kıyafetler tercih etmeli, bunlara uyumlu kıyafetler satın alabiliriz. Bu şekilde gardolabımızı verimli halde kulanmış oluruz.

Herkesin farklılığını özelliğini güzelliğini yansıtan kendine has bir tarzı bulunmaktadır. Kendinize yakışacak, farklılığınızı ortaya çıkaracak kıyafet kombini yapabilirsiniz. Kendinize özgü kendi zevkinize uygun kıyafeti giyerken daha mutlu olabilirsiniz. İnsanların sizden beklediği gibi değil, mutluk olmak istediğiniz gibi giyinebilirsiniz.

Moda akımları, çok kısa zamanda ve hızlı değişmektedir. Takip etmek için ekonomik bütçemiz yetmeyebilir. Moda toplumun dışında kalamamak, giyimden kaynaklanan sosyal saygınlık için takip etmek gerekiyor ama klasik sık değişme olasılığı olmayan kıyafetler seçebilirsiniz.  Kendi stilimizi yaratarak, kendimize yakışanı seçerek, mutlu olabiliriz.

Şık görünmek için vücut tipinizi, vücut tipinize uygun olabilecek modelleri seçebilirsiniz. Zayıf, kilolu, uzun kısa vs. gibi fiziksel özelliklerinize göre kıyafet seçmelisiniz.

Modaya uygun nasıl giyinebilirim; Kendi stillinizi yaratmak ve sosyal çevremize yansıtmak için çok para harcamamıza gerek yok. Az para harcayarak, biraz ilhamla, biraz fikir alarak, yaratıcı bir stil yaratabiliriz.

Kendi stilimizi yaratmanın önemli yollarından biri gözlem yapmak, diğeri fikir almaktır.

Gardırobunuzu kontrol ettikten, gereksizlerden kurtulduktan sonra ihtiyacınız olanları, pazarlardan, sezon sonu indirimlerinden vs. temin edebilirsiniz.

Eğer klasik modası geçmeyen kıyafetler alınırsa yıllarca bu kıyafetler giyilebilir.  İyi bir kıyafet seçimi, özel parçaları bulup bunları kullanmaktan geçer.

Sosyal hayatta sık ve güzel görünmek için milyarlarca para harcamaya gerek yok.  Ucuz kıyafetler alarak gayet şık olabilirsiniz. Bunun için çok seçeneğiniz var. Siz, öncelikle ihtiyacınızı belirleyin.

Öncelikle, dolabınızı gözden geçirin. Dolabınızda hangi renkte, özellikte kıyafetiniz var. Bunlarla, kullanılabilecek ihtiyaçlarınızı belirleyin. İhtiyacınızı belirlemek, alışveriş yaparken gereksiz giysi alımlarıyla para harcamanızı engellediği gibi satılan kıyafetler arasında doğru seçimlerde bulunmanızı sağlayacaktır.

Önce kıyafetlerinizi bir gözden geçirin, dolabınızda sizi sosyal yaşamda sizi kurtaracak kıyafetiniz var mı?

Alışverişe çıkmadan önce ihtiyacın olanlardan ne alacağına karar vermelisin.

Alışverişi rast gele yapmayın. İhtiyacınız olan kombinleri planlayın.

Sosyete pazarlarında değişik özellikte değişik çeşitlikte kıyafetler bulmak mümkündür. Mağazalara göre ucuz olan pazarlarda, ihtiyacınız olan kıyafetleri daha ucuz temin edebilirsiniz.

Modaya uygun nasıl giyinebilirim; Kıyafet seçerken vücudunuzun tipi çok önemlidir. Vücudunuzun tipine yakışan kıyafetler çekmelisiniz.

Beğendiğiniz ihtiyacınız olan özellikteki markaların, internet sitelerini veya indirim zamanlarını takip edebilirsiniz. Bu tür bir araştırmayla, ihtiyacınız olan kıyafeti ucuza temin edebilirsiniz.

Dolabınızdaki kıyafetleri, renklerine göre ayırarak, yerleştirebilir. Bu şekilde kıyafet seçimi yaparken kıyafet kombini fikri oluşur ve kolay seçim yapabilirsiniz.

Siyah beyaz renkler oldukça işlevseldir kıyafet seçimlerimiz konusunda. Örneğin düz beyaz bir gömlek her ortamda farklı şekillerde kullanılabilir. Siyah ve beyaz parçalardan kombinler oluşturabilirsiniz.

Çanta seçiminizde, ihtiyaçlarınız ve size yakışan özellikte çantalar seçmelisiniz.

Güzel görünmek için taktığınız takılar, şatafatlı olmamalı, kıyafetinizi tamamlayan şık bir görüntü oluşturma, özelliğinde olmalıdır.

Kıyafet görünüşünüzü, kemer, şapka, gözlük gibi aksesuarlar desteklenmekte tamamlamaktadır.

Spor giyim, yaşamımızın her alanında kullanabileceğimiz bir özelliğe sahiptir.  Örneğin kot pantolonlar, birçok farklı tarzda, birçok farklı zamanda kullanılmaktadır. Güzel bir kont pantolon seçimi, her zaman kullanıma baş vurduğunuz bir yardımcıya dönüşebilir.

Tişörtler, oldukça kullanışlı, rahat kıyafetlerdir.    Spor yaparken eşofmanla giyilebileceği gibi, klasik olarak ceketlerin içine de giyilebilmektedir. Farklı tarzda faklı yaka özellikleri, kol boyları gibi özellikleriyle tişörtler oldukça işlevsel özelliklere sahiptirler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal