Moda Düşkünleri İçin Vintage Modası

Son yıllarda herkesin hakim olduğu bir kıyafet modası var: vintage! Peki, vintage neden moda olarak sayılmakta? Sizin için vintage modasına dair merak edilenleri detaylandırdık. Detaylar haberimizin içeriğinde…

11.06.2020-16:12 - (Son Güncelleme: 11.06.2020-15:29) Moda Düşkünleri İçin Vintage Modası

 “Geçmişten günümüze gelen moda akımı” olarak adlandırabileceğimiz vintage giyim tarzında, her eski kıyafeti ya da ürünü kullanabilirsiniz. Ürünün vintage moda akımına dâhil olabilmesi için geçmiş dönemlerin izlerini taşıyor olması gerekmektedir.

VİNTAGE MODA OLARAK SAYILAN PARÇALAR NELERDİR?

Büyük yakalı gömlekler, kloş etekler, bomber ceketler, oduncu gömlekler, eski moda gözlük, takı ve çantalar, bu akımda görebileceğiniz ürünler arasında yer almaktadır.

ANNEANNE DOLAPLARI BUGÜNÜN MODASI OLDU!

19.yüzyılda ortaya çıkan vintage giyim tarzı, farklı dönemlere ait olan parçaların bir araya gelmesiyle dikkat çeken bir moda akımı olarak günümüze kadar ulaşmıştır. Özellikle son zamanlarda artan dönem dizileri vintage giyim tarzını yeniden hatırlamamıza vesile oldu.

1950 ve 60’lı yıllardan günümüze kadar gelen bu kıyafetlerin, yüksek kalite ve kumaştan üretilmeleri bu ürünlerin günümüzde daha da değerlenmesine neden olmuştur.

Dünyanın en büyük ikinci el giyim ürünlerini satan bir internet sitesinin 2017 tarihli raporuna göre, online ve offline platformlarda ikinci el giyim ürünlerinin satış değerinin tam 18 milyara ulaştığını ortaya koymuştur. 2021 yılına kadar söz konusu pazar büyüklüğünün 33 milyar dolara ulaşması beklenmektedir.

SON MODA VİNTAGE GİYİM!

Vintage giyimin dünya çapında bu kadar popülerleşmesinin bir diğer nedeni de, bu ürünlere ulaşmanın oldukça zor olmasıdır. Eğer büyük büyük ninenizden sizlere bir dolap kalmadıysa bu ürünlere ulaşabilmeniz oldukça zordur.

Ancak şansınız yaver giderse şehirlerde kurulan bitpazarlarında bu giyim tarzına uygun kıyafetler bulabilirsiniz. Hatta nadide parçaları vintage konsepti ile açılan ufak butiklerde de bulmanız mümkün.

Günümüzde vintage giyim tarzı, Hollywood yıldızlarının gardıroplarının olmazsa olmaz parçaları arasına girmesiyle birlikte önemli bir akıma dönüştü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal