Mısır Gevreğinden Lezzetli Bir Kurabiye Tarifi

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden biri de mısır gevreğidir. Sık tüketilen mısır gevreğini sadece kahvaltılarda değil, kurabiyelerinizde de kullanabilirsiniz. İşte çıtır mısır gevreği lezzetiyle yapabileceğiniz kurabiye tarifi...

21.07.2020-17:44 - (Son Güncelleme: 22.07.2020-11:40) Mısır Gevreğinden Lezzetli Bir Kurabiye Tarifi

Sadece kahvaltı sofralarında tüketildiğini düşündüğünüz mısır gevreğinden hiç de beklemediğiniz kadar lezzetli kurabiyeler yapmaya ne dersiniz? İnanın sizde bu lezzeti çok beğeneceksiniz...

MALZEMELER

  • 250 gram tereyağı ya da margarin
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2,5 su bardağı mısır nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 400 gram krem çikolata
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 150 gram mısır gevreği

NASIL YAPILIR?

İlk olarak derin bir karıştırma kabına 250 gram tereyağı, 2 yumurta, 1 su bardağı pudra şekeri, 2,5 su bardağı mısır nişastası ve 1 paket vanilya koyarak yoğurun. Ardında 1 paket kabartma tozu ve 2,5 su bardağı unu da ekleyip yoğurmaya devam edin. Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir. Bu sayede ağızda dağılan bir kurabiye elde edebilirsiniz. Eğer vaktiniz varsa hamuru 10 dakika kadar dinlendirmeniz daha iyi sonuç almanızda yardımcı olur.

Kurabiye hamurunu hazırladıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar hazırlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine koyun. Kurabiyeleri yerleştirirken aralarında boşluk bırakmayı ihmal etmeyin. Bu sayede piştikçe kabaran kurabiyelerin birbirlerine yapışmasını önleyebilirsiniz.

Tüm kurabiyeleri fırın tepsisine dizdikten sonra önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar pişirin. Fırının önceden ısıtılmış olması tüm kurabiyelerin eşit miktarda pişmesine yardımcı olacaktır.

Kurabiyeler pişerken siz de bu sırada sosunu hazırlayın. Üzeri için ilk olarak büyük bir tencerenin içine sıcak su koyun. Ardından tencerenin üzerine ısıya dayanıklı bir kap yerleştirin. Isıya dayanıklı kabın içerisine 400 gram krem çikolata koyarak erimesini sağlayın. Daha sonra eriyen krem çikolatanın kıvamını açmak için 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip tekrardan karıştırın. Daha sonra 150 gram mısır gevreğini iri parçalar olacak şekilde rondodan geçirin. İsterseniz mısır gevreğini elinizle de çok küçük olmayacak şekilde ufalayabilirsiniz.

Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika kadar soğumasını bekleyin. Soğuyan her bir kurabiyeyi arkalı önlü olacak şekilde çikolatalı sosa bandırın. Ardından çikolatalı kurabiyeleri mısır gevreğine de bulayın. Mısır gevreğine bulama işlemini kurabiyeleri servis edeceğiniz gün yapmanız mısır gevreğinin daha çıtır olmasını sağlayacaktır. Mısır gevreği zamanla daha yumuşak doku alabilir. Hazırladığınız tüm kurabiyeler 1-2 saat dinlendikten sonra servis tabağına alıp misafirlerine ve sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal