Mis Kokulu Tereyağlı Kurabiye Tarifi

Çay saatlerinin en sevilen eşlikçisi kurabiye, bir de tereyağı ile yapılırsa ortaya hem enfes bir lezzet hem de efsane bir koku çıkar. Ağızda dağılan kıyır kıyır bir tarif arıyorsanız tereyağlı kurabiye tam size göre.

29.08.2019-09:12 - (Son Güncelleme: 29.08.2019-09:03) Mis Kokulu Tereyağlı Kurabiye Tarifi

Misafirlerinizi damak çatlatan bir kurabiye ile ağırlamak ister misiniz? Malzemeleri ve yapılışı ile oldukça basit ve pratik olan kurabiye tarifimiz için içeriğimize göz atın.

TEREYAĞLI KURABİYE

Malzemeler: 

200 gram oda sıcaklığında tereyağı,1 su bardağı toz şeker,2 adet yumurta,1 paket vanilya,1 çay kaşığı kabartma tozu,3 -3,5 su bardağı un.

Hazırlanışı: 

Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kaseye alın üstlerine toz şeker ekleyerek çırpın..Tereyağı ve şeker kremamsı bir kıvam alana dek 7-8 dakika çırpın. Sonrasında tek tek yumurtaları ekleyin. Yumurtaları harca yedirmek adına iyice  çırpın.Vanilya ve kabartma tozunu da katarak spatula ile karıştırın. Unu da azar azar ekleyerek harcı toparlayın. Ele yapışmaması, bir hamur yapın.

Hamuru tezgahta orta kalınlıkta bir rulo şeklinde yuvarlayın ve streç filmle güzelce sarın.Buzlukta 20 dakika süresince dondurun. Sonra çıkarıp üstlerinden streç filmi alın. Bıçak desteğiyle 2 cm kalınlığında kesin.Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üstüne kestiğiniz kurabiyeleri sıralayın. 180 derecede ısıtılmış fırında 8-12 dakika rengi çok hafif değişene dek pişmesini sağlayın. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal