Mis Kokulu Lavanta Çiçeği Evde Nasıl Yetiştirilir?

Yumuşak ve yatıştırıcı kokusu nedeniyle oda parfümlerinin, yumuşatıcıların hatta düğün davetiyelerinin vazgeçilmez çiçeği olan lavantaya evde nasıl bakılır? Güneşe aşık olan bu bitki evde nerde durmalıdır? Lavanta çiçeği yetiştirmenin incelikleri nelerdir? Hepsinin cevabı içeriğimizde.

29.03.2019-15:34 - (Son Güncelleme: 29.03.2019-15:25) Mis Kokulu Lavanta Çiçeği Evde Nasıl Yetiştirilir?

Yetiştirilmesi kolay güzel kokulu bu bitkiye nasıl özen göstermeliyiz? Lavanta çiçeği suyu sever mi? Merak edilenlerin hepsini içeriğimizde sizler için derledik. 

GÜNEŞ ALAN BİR YERE KOYUN 

Lavanta çiçeği yetiştirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalrdan bir tanesi güneştir. Bu çiçek güneşli ortamları çok sevmektedir. Bu nedenle güneşli ortamlarda bırakılmaları uygun olacaktır. 

DÜZENLİ OLARAK SU VERMEYE ÖZEN GÖSTERİN 

Lavanta çiçeği ilk ekildiği zaman çok fazla suya ihtiyaç duymaktadır. Diğer senelerde bu kadar su ihtiyacı yoktur fakat ilk zamanlarda düzenli olarak su vermeye özen göstermeniz doğru bir davranış olacaktır. 

ASLA SOĞUKTA BIRAKMAYIN 

Lavanta çiçeği soğuğa dayanıklı değildir. Bu nedenle asla soğukta bırakılmaması gereken bir çiçektir. Sıcak ve güneş gören mekanlarda bakımı ve dikimi yapılmalıdır.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal