Mikroplar Mutfağınızda Saklanıyor!

Düzenli olarak mutfağınızda yaptığınız temizlik esnasında unuttuğunuz bazı köşeler olabilir. Bu köşeler mikroplar için adeta bir yuva. İşte sizin için bu köşeleri bir araya getirdik. Hemen eldivenleri takıp sabunlu su ile bu köşeleri temizlemeye koyulun!

18.04.2020-18:21 - (Son Güncelleme: 18.04.2020-18:22) Mikroplar Mutfağınızda Saklanıyor!

Sizin için mutfağınızda mikroplara yuva olan yerleri bir araya getirdik. İşte mutfağınızın en mikroplu 4 şaşırtıcı yeri…

MEYVE TABAĞI

Meyveleri kaseye koymadan önce yıkamak, bakterilerin çoğalmasına neden olan nemli bir ortamı oluşturur. Bu nedenle meyveleri tüketeceğiniz zaman yıkamanız daha sağlıklı olacaktır.

ÇATAL-BIÇAK ÇEKMECELERİ

Çatal bıçak çekmecesi, ortalama tuvalet kolundan dört kat daha fazla bakteriye sahiptir. Bu nedenle düzenli olarak temizlenmesi gerekir.

MİKRODALGADAKİ TEPSİ

Mikrodalga fırının içerisinde yer alan döner tablada gerektiği şekilde temizlenmediği için bakterilerin en çok olduğu yerlerdendir. Bu nedenle tablaları en az haftada 2 kere temizlemeniz gerekir.

BUZDOLABINDAKİ RAFLAR

Buzdolabı rafları ortalama bir banyonun kapı kolundan 10 kat daha fazla bakteri taşımaktadır. Buzdolabının soğuk havasının bakteri üremesini yavaşlatmaya yardımcı olduğunu bilmek rahatlatıcı olsa da bu tamamen ortadan kaldırıldığı anlamına gelmez. Bu nedenle buzdolabı raflarının da düzenli olarak temizlenmesi gerekir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal