Mıhlama Nasıl Yapılır? Püf Noktalarıyla Mıhlama Tarifi

MasterChef'te 21 Eylül 2020 tarihinde kaptanlardan istenen, Karadeniz bölgesinde çokça yapılıp günümüzde her evin mutfağında yer edinen mıhlama tarifi merak edilenler arasında yerini aldı. Peki mıhlama nasıl yapılır? Mıhlama tarifi...

22.09.2020-09:08 - (Son Güncelleme: 22.09.2020-16:54) Mıhlama Nasıl Yapılır? Püf Noktalarıyla Mıhlama Tarifi

 Özellikle Karadeniz sofralarından eksik olmayan mıhlama tarifini sizler de merak ediyor ve evlerinizde denemek istiyorsanız püf noktalarına dikkat ederek yapabilirsiniz.

Mıhlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı su
  • 1 kase çeçil peyniri ya da kaşar peyniri

YAPILIŞI

2 yemek kaşığı tereyağı eriterek tarifimize başlayalım. Erittiğimiz yağa mısır ununu katıp kavuralım. 1 su bardağı suyu ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Peynirleri doğrayalım ve ekleyip karıştırmaya devam edelim. Dilerseniz üzerine biraz daha tereyağ kızdırıp ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

PÜF NOKTASI

Mıhlama yaparken çeçil ya da kaşar peynirlerin haricinde kolot yada dil peyniri de kullanabilirsiniz. Mısır ununu kavurma aşamasındayken renginin biraz dönmesini beklemelisiniz. Su eklemek yerine süt ekleyebilirsiniz. İsterseniz tereyağını biraz daha fazla koyabilirsiniz. Tuz oranını kullandığınız peynirin tuzuna dikkat ederek ayarlamanız gerekir.

KALORİSİ

1 porsiyon mıhlama yaklaşık olarak 489 kaloridir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal