Meyveli ve Bol Peynirli Rokforlu Tart

Farklı bir tart tarifi arıyorsanız bu tarif sizin aradığınız tarife oldukça uygun. İsterseniz misafir geleceği zaman, isterseniz sadece kendiniz için yapabileceğiniz bu tarif oldukça lezzetli... Rokforlu tart nasıl yapılır? (Rokforlu Kiş Loren)

30.09.2020-14:40 - (Son Güncelleme: 30.09.2020-14:29) Meyveli ve Bol Peynirli Rokforlu Tart

Dilerseniz çay saati ister akşam yemekleriniz için harika, meyveli bir tarif… 

HAMUR

230 gram un

150 gram soğuk tereyağı

1.5 yemek kaşığı soğuk su

1.5 yemek kaşığı soğuk süt

1 çay taze çekilmiş karabiber

1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu

Yarım tatlı kaşığı tuz

İÇ HARCI

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

Yarım litre süt

1 çay kaşığı rendelenmiş muskat

80 gram rokfor peyniri

80 gram taze lor peyniri

10 adet taze veya kuru incir

1 çağ kaşığı taze çekilmiş karabiber

1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Hamuru yoğurmak için derin bir kabın içine un koyun. Soğuk tereyağını ilave edip parmaklarınızla karıştırarak ufalandırın. Hazırladığınız tüm malzemeyi koyun ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Yoğruduğunuz hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin. 

İç harcını yapmaya küçük bir tencereye tereyağını koyup eriterek başlayın. Ardından eriyen yağa unu ilave edin ve rengi hafif dönene kadar kavurun. Kavrulan unu karıştırmaya devam ederek üzerine sütü ilave edin. Topaklanmaması için karıştırmaya devam edin. Sonra muskatı, peynirleri, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. 2 inciri dört parçaya bölüp ocaktan aldığınız tencereye ilave edin. Dinlendirmeye bıraktığınız hamuru, yağladığınız tart kalıbına kenarlarını da kaplayacak biçimde güzelce yerleştirin. Kalıba koyduğunuz hamura bir çatalla 4-5 delik açın. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin. Pişirdiğiniz hamurun üzerine hazırlamış olduğunuz iç malzemeyi ekleyin ve eşit bir biçimde yayın. Kalan incirleri de 4 parçaya bölün ve tartın üzerine dizin. Önceden ısıttığınız fırında 35-40 dakika kadar daha pişirmeye devam edin. Kalıptan çıkarın ve arzunuza göre servis edin. İsterseniz üzerini haşhaşla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal