Mevsime Göre Fondöten Nasıl Seçilir?

Fondöten seçimi makyajınız için hayati önem taşır. Fondöteni seçerken mevsime, ten rengine ve yapısına uygun tonlar seçmeniz gerekir. Peki en uygun fondöten nasıl seçilir birlikte bakalım.

02.10.2019-12:14 - (Son Güncelleme: 02.10.2019-11:38)

 

Fondöten almaya karar vermeden önce, nasıl bir fondötene gerek duyduğunuza karar vermeniz lazım. Fondötenden beklentiniz kapatıcı olması mı yoksa renk eşitliği mi? Şimdi artık cilt tipinize uygun olanı aramaya başlayabilirsiniz.

CİLT TİPİNİZ NASIL?

Yağlı bir cildiniz varsa mat bitişli ve kendinden pudralı fondötenler tercih edebilrisiniz. Kuru bir cildiniz varsa aydınlık ve parlak bitişli fondötenleri seçebilirsiniz. Karma cildi olanlar ise, nasıl bir makyaj istediklerine göre karar verebilir.

CİLT ALT TONUNUZ NE?

Eğer bileğinizdeki görünür damarlarınız mavi ya da mor tonlarındaysa bu cildinizin soğuk tonlu olduğunu gösterir. Eğer cilt tipiniz bu kategorideyse pembe alt tonlu bir fondöten size uygun..Eğer bileğinizin iç kısmındaki damarlar yeşil tonlarındaysa bu sıcak alt tonlara sahipsiniz demektir. Sarı bazlı fondötenler sizin için doğru bir seçim olacaktır..

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal