23 Ağustos 2019
  • Istanbul 27.22°
  • Ankara 31.11°
  • Izmir 35°
İmsak 04:40
Güneş 06:14
Öğle 13:12
İkindi 16:57
Akşam 20:00
Yatsı 21:27
BIST96.464
Dolar5,7476
Euro6,3861
Altın280,31

Mercimekli Börek Tarifi

Yeşil mercimek sağlık açısından oldukça faydalıdır ancak özellikle çocuklar tarafından pek sevilmez. Çocuklarınızın seveceği mercimek böreği yapmaya ne dersiniz? Çay saatlerinde tüketebileceğiniz mercimek böreğinin tarifini veriyoruz.

Mercimekli Börek Tarifi

Yeşil mercimek sağlık açısından oldukça faydalıdır ancak özellikle çocuklar tarafından pek sevilmez. Çocuklarınızın seveceği mercimek böreği yapmaya ne dersiniz? Çay saatlerinde tüketebileceğiniz mercimek böreğinin tarifini veriyoruz. İşte detaylar...

Yeşil mercimeğin içeriğindeki protein sayesinde oldukça sağlıklıdır ve çok ekonomik bir lezzettir. Afyon yöresine ait olan mercimek böreği son zamanlarda çay saatlerinde ve akşam yemeklerinde çok tercih edilen börekler arasında yer alıyor.

Mercimek Böreği Tarifi

Gerekli malzemeler:

-2 adet yufka

-yarım su bardağı su

-2 tane soğan

-3 su bardağı yeşil mercimek

-2 yemek kaşığı sıvı yağ

-1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve toz kırmızı biber

Üzerine için:

-1 tatlı kaşığı susam

- 1 yumurta sarısı

Böreğin sosu için:

-2 adet yumurta

-1 su bardağı süt

-Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

Bir tencereye su koyun ve yıkadığınız mercimekleri içine döküp altını yakın. Başka bir tencere de doğranmış soğanları, tereyağı ve sıvı yağı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz soğanların üzerine, haşlayıp suyunu süzdüğünüz mercimekleri döküp karıştırın. Ardından baharatları da ekleyin ve altını kapatıp kenara alın.

Bir kaba sıvı yağ, süt ve yumurtayı koyup güzelce karıştırın. Yufkalardan bir tanesini açın ve hazırladığınız sosu fırça yardımıyla yufkanın her tarafına sürün. Daha sonra diğer yufkayı üzerine açın ve aynı şekilde sostan her tarafına sürün. Sonra yufkaları pizza dilimleri gibi 8 parça olacak şekilde kesin.

8 eşit parçaya böldüğünüz yufkaların geniş tarafına hazırladığınız harçtan koyun ve kenarlarını güzelce katlayıp sarın. Bütün hapsini sardıktan sonra üstlerine yumurta sarısı sürün ve susam dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri