Mercimek köftesi nasıl yapılır? Mercimek köftesi kaç kalori? Kolay mercimek köftesi tarifi

Alternatif atıştırmalıkların olmazsa olmazı mercimek köftesi tarifini püf noktalarıyla birlikte derledik. Bu lezzetli atıştırmalık ile damakları şenlendirebilir, çayın yanına yakışacak unutulmaz bir lezzete sofralarınızda yer açabilirsiniz.

01.03.2022-16:00 - (Son Güncelleme: 01.03.2022-17:03)

Kolay hazırlanışı ile gönüllerde taht kurmuş olan mercimek köftesi tarifini sizin için derledik.  İster çayın yanında isterseniz de ayran ile tüketebileceğiniz mercimek köftesi iştah kabartıcı görüntüsü ve doyurucu lezzeti ile çoğu kişinin favorisi! Peki, mercimek köftesi nasıl yapılır? İşte püf noktaları ile tadı damağınızda kalacak bir mercimek köftesi tarifi…

Damakta lezzet şöleni yaratan mercimek köftesi nasıl yapılır?

Mercimek köftesi için gerekli olan malzemeler:

- 1 su bardağı kırmızı mercimek

- 2 su bardağı sıcak su

- 1 su bardağı ince bulgur

- 1 adet orta boy soğan

- Yarım çay bardağı sıvı yağ

- 1 çorba kaşığı domates salçası

- 1 çorba kaşığı biber salçası

- 1 adet limonun suyu

- Pul biber

- Kimyon

- Tuz

- 4 dal taze soğanın yeşil kısımları

- Yarım demet maydanoz

Mercimek köftesinin servisi için gerekli olan malzemeler:

- Marul yaprakları

Mercimek köftesi nasıl yapılır?

İlk olarak mercimek ile suyu bir tencereye alın ardından da kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Sonrasında ocağın altını kapatın ve ince bulguru mercimeğin üzerine ilave ederek karıştırın ardından da 10 dakika demlenmesi için kapalı olarak bir kenara alın. Diğer taraftan, sıvı yağı bir tavaya alarak ince kıyılmış soğanı pembeleştirin. 

Domates ve biber salçasını ekleyerek birkaç dakika daha kavurun ardından harcı mercimeğe ekleyip üzerine limon suyu, pul biber, kimyon, ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu ilave edip karıştırın. Tuzunu ayarladığınız mercimek köftenize eliniz ile şekil verip, marul yaprakları ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mercimek köftesi kaç kalori?

1 adet mercimek köftesi 39 kcal'dir. Tek bir adet mercimek köftesi yüzde 54 karbonhidrat, yüzde 13 protein, yüzde 33 yağ içermektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal