Menopoz Döneminde Kilo Almamak İçin Bunları Yapın

Menopoz dönemi her kadın için kaçınılmaz bir durumdur. Bu döneme girilmesiyle birlikte vücut daha az östrojen üretir ve metabolizma yavaşlamaya başlar. Bunun sonucu olarak da kilo almak kaçınılmaz olur. Peki, menopoz döneminde kilo almamak için ne yapmak gerekir? Detaylar haberimizde…

21.07.2020-18:01 - (Son Güncelleme: 22.07.2020-10:17) Menopoz Döneminde Kilo Almamak İçin Bunları Yapın

Menopoz dönemi, genellikle 40’lı yaşlarda karşılaşılan, kadınların ruhsal sıkıntılar, vücutlarında sarkmalar, aşırı terlemeler, fiziksel rahatsızlıklar gibi rahatsızların yaşadığı bir dönemdir. Bunun yanı sıra bu dönemde kilo almakta kaçınılmaz bir durumdur. Genellik kadınlar, bu durumun kalıcı olduğunu düşünürler. Ancak bazı yöntemlerle formunuzu koruyabilirsiniz. İşte menopoz sürecinde kilo almamanız için yapmanız gerekenler…

SEBZE AĞIRLIKLI BESLENME

Menopoz döneminde, vücut daha az kaloriye ihtiyaç duyar. Bunun anlamı daha az beslenmek değil elbette. Ancak bu dönemde beslenmenizde ıspanak, brokoli, kabak, karnabahar vb. besinlere öncelik vermeniz gerekir.

HER GÜN İKİ PORSİYON MEYVE

Bu dönemde meyve tüketimi oldukça önemlidir. Ancak fazla şeker oranına sahip olan meyvelerden bahsetmiyoruz. Çünkü bu meyveler kilo almanıza neden olabilir. Armut, elma, turunçgiller, nar gibi meyveleri günde iki porsiyon tüketmeniz gerekir.

KALSİYUM TÜKETİMİ

Östrojen hormonunun üretiminin azalmasıyla birlikte, kemikler ve dişler daha fazla kalsiyumu ihtiyaç duyar. Bu durumun ciddiyetine varmalı ve az yağlı süt gibi kalsiyum oranı yüksek olan besinler tüketmeli.

SU

Metabolizmanın düzgün çalışabilmesi için su tüketimine de dikkat etmeniz gerekir. Ancak su tüketimini artırmak iştahınızın azalmasına ve metabolizmanın hızlanmasına neden olur. Buradan hareketle, gün içerisinde ve yemeklerden önce yeteri kadar su içmeniz önemli bir kilo kaybına neden olabilir.

D VİTAMİNİ

D vitamini eksikliği genel olarak kadınlarda görülen bir durumdur. Yaptığınız diyet ve spora rağmen kilo veremiyorsanız bunun nedeni D vitamini eksikliği olabilir. Gün içerisinde vaktinizin 15 dakikasını güneşlenmeye ayırmanız gerekir. Ancak bu durumu kontrol ettirmeli ve gerekirse takviye almalısınız.

TUZSUZ BİR YAŞAM

Tuz kalorisi olan bir besin değildir. Ancak tüketilen fazla tuz, vücutta su tutumuna neden olur ve ödeme yol açar. Bu nedenle ekstra tuz tüketmek yerine yemeklerinizi baharat kullanarak tatlandırabilirsiniz.

EGZERSİZ

Menopoz döneminde en önemli konulardan biride egzersizdir. Bu nedenle her gün 45 dakikanızı egzersize ayırmanız gerekir. Yaşınızın engel olmayacağı yüzme, yürüme, bisiklete binme gibi aktiviteler yapabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal