Meme Kanseri Tedaviye En İyi Yanıt Veren Kanser Türüdür

Meme kanseri, kadınlarda görülen kanser tipleri arasında birinci sırada yer alır. Her 8 kadından birinde görülen meme kanseri, meme dokusundaki hücrelerde gelişen bir kanserdir. Uzmanlar meme kanserine ve tedavisine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu işte detaylar…

05.08.2020-13:05 - (Son Güncelleme: 05.08.2020-13:02) Meme Kanseri Tedaviye En İyi Yanıt Veren Kanser Türüdür

Erken teşhis ve tedavinin meme kanserinde oldukça önemli olduğunu belirten Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Sıtkı Gürkan Yetkin önemli açıklamalarda bulundu.

TEDAVİYE EN İYİ CEVAP VEREN KANSERLERDEN BİRİ

Prof. Dr. Sıtkı Gürkan Yetkin, meme kanserinin tedaviye en iyi cevap veren kanser türlerinden biri olduğunu belirterek, ‘Kanserin evresine göre çeşitli tedavi yöntemleri vardır. Meme kanseri ne kadar erken evrede yakalanırsa tedavi o kadar kolaylaşır ve etkinleşir. Eskiden memenin alınması ve kaybı ile sonuçlanan birçok durum artık günümüzde meme koruyucu cerrahi ile tedavi edilebilmektedir’ açıklamasında bulundu.

MEME KORUMA CERRAHİSİ İLE GÖĞÜS KAYBI YAŞANMIYOR

Meme kanseri olan kadınların göğüsleri kaybetmesi hem kozmetik hem de psikolojik olarak travma yaratabileceğini belirten Prof. Dr. Yetkin, ‘Memenin korunmasına yönelik meme koruyucu cerrahinin uygulanması (radyoterapi ile birlikte) ameliyat sonrası memenin kozmetik açıdan görünümünün bozulmasını engelleyerek yaşam kalitesinin artmasını sağlamaktadır. Meme koruyucu cerrahi, meme tümörünün geride kanser dokusu bırakmayacak şekilde, memeden güvenli olarak çıkartılmasıdır. Memenin korunmasını isteyen tüm hastalarda bu yöntem yapılabilir. Ancak kanser meme içinde birden fazla bölgede ise hastada gebelik mevcutsa, hasta daha önce radyoterapi geçirmişse, kolajen vasküler hastalık mevcutsa, meme tümör oransızlığı varsa ve tümör 5 cm den büyükse, meme koruyucu cerrahi yapmamaktayız. Ancak yine de elimizde meme görünümünü mümkün olduğunca bozmayacak yöntemler mevcut’ diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal