Maydanozun Cilde Faydaları Nedir? - Maydanoz Suyu Maskesi Nasıl Yapılır?

Salatalarda ve yemeklerde kullandığımız maydanoz hem cilt hem de vücut sağlığı için oldukça faydalı bir sebze. Tam bir antioksidan kaynağı olan maydanozu, cildinize uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Peki ama nasıl? Yanıtı haberimizde...

25.02.2019-16:02 - (Son Güncelleme: 25.02.2019-15:54) Maydanozun Cilde Faydaları Nedir? - Maydanoz Suyu Maskesi Nasıl Yapılır?

Salatalarda ve yemeklerde kullandığımız maydanoz hem cilt hem de vücut sağlığı için oldukça faydalı bir sebze. Tam bir antioksidan kaynağı olan maydanozu, cildinize uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Peki ama nasıl? İşte detaylar...

Maydanozun Cildimize Faydaları

Yoğun aroması sayesinde gerek yemeklere lezzet vermesi için ilave ettiğimiz gerekse çiğ olarak tükettiğimiz maydanoz, güzellik uzmanlarına göre cilt sağlığını olumlu yönde etkiliyor. İçerdiği C vitamini sayesinde ciltteki ince çizgileri ve kırışıkları azaltmada oldukça başarılı. Maydanoz hücrelerin yenilenmesini sağlayarak cildin kusursuz ve canlı görünmesine yardımcı olur. Aşırı uykusuzluk ve yorgunluk sebebiyle bazen de genetik olarak oluşan göz altı morluklarını gidermek için maydanoz kürünü deneyebilirsiniz. Ayrıca cildinizin PH değerini ve yağlı ciltlerdeki yağ oranını dengeleyen maydanoz, cilt enfeksiyonlarında da kullanılabilir.

Kırışıklıklar İçin Maydanoz Suyu Maskesi

Gerekli malzemeler:

- 1 su bardağı maydanoz suyu

- 1 çay kaşığı yulaf ezmesi

- 4 çay kaşığı bal

- 3 yemek kaşığı yoğurt

Yapılışı:

Tüm malzemeleri blenderdan geçirip, yüzünüze uygulayın ve 15 dakika boyunca hiç hareket ettirmeden bekletin. Süre dolduğunda soğuk su ile temizleyebilirsiniz.

Yüzünüzde oluşan ölü cilt hücrelerini ve birikmiş kir tabakasını yok etmek için haftada 3 kez, en az 1 er gün ara vererek bu maskeyi uygulamalısınız.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal